41

Tips om beter en sneller te strijken

Strijken: het is een huishoudelijk klusje waar je eigenlijk niet omheen kunt. Een paar handige tips zijn daarom altijd welkom, toch? In dit artikel geven we je graag wat advies om beter en sneller te kunnen strijken.

Koop een goed strijkijzer

Je hebt vrij weinig aan allerlei tips als jouw strijkijzer eigenlijk aan vervanging toe is. Zorg er daarom voor dat je een goede in huis hebt die optimaal werkt. Anders moet je eerst een nieuw strijkijzer kopen in de winkel of online vanuit je luie stoel.

Strijk de kleding vochtig

Door vochtig te strijken krijg je kreukels veel beter uit de kleding. Pak er een waterspuit bij of gebruik de stoomfunctie van het strijkijzer. Nog beter: koop een compact strijkijzer met een stoomgenerator. Dit is heel makkelijk en snel in gebruik. Je kunt een stoomgenerator daarnaast ook gebruiken om verticaal mee te stomen.

Sorteer de kleding op materiaal

Sorteer alle kleding voordat je begint met strijken. Leg kledingstukken van een stug en dik materiaal onderop de stapel. Deze moeten namelijk op een hoge temperatuur worden gestreken. Bovenop komen alle materialen die op een lage temperatuur worden gestreken. Op deze manier hoef je het strijkijzer niet elke keer op een andere temperatuur te zetten. Hiermee bespaar je tussendoor veel tijd. Vind je dit toch te veel gedoe? Verdiep je dan eens in een luxe strijkijzer die zelf de temperatuur kan bepalen. Bijvoorbeeld een Philips apparaat met OptimalTEMP-technologie.

Pas op met knopen en ritsen

Probeer niet over knopen en ritsen heen te strijken. Dit kan de onderkant van het strijkijzer erg beschadigen. Een strijkbout met krassen en oneffenheden kan vervolgens je kleding flink toetakelen.

Zorg voor een schone onderkant

Maak de onderkant van het strijkijzer regelmatig schoon om vlekken op je kleding te voorkomen. Doe dit met een beetje zout of een speciale reiniger. Ga niet zomaar met andere schoonmaakmiddelen aan de slag. Dit kan juist de gladde onderkant aantasten.

Maak het waterreservoir leeg

Maak voordat je het strijkijzer opbergt het waterreservoir leeg. Anders is de kans groot dat het gaat lekken. Dit kan het apparaat en de opbergplek beschadigen.

Hang gestreken kleding meteen op

Je krijg het beste resultaat als je kleding na het strijken direct op een kledinghanger hangt. Hierdoor kan de stof kreukvrij afkoelen. Vooral bij blouses en blazers is dit erg belangrijk. T-shirts en broeken kun je na het afkoelen gewoon opvouwen. Tip: Koop een kledingrek met hangers voor in het washok.

Show Comments

No Responses Yet

Leave a Reply