Tips voor je foto op canvas

Om je wanden te voorzien van een persoonlijke decoratie, zie je steeds meer mensen die een persoonlijke foto hiervoor gebruiken en deze laten drukken op canvas. Dit kan een mooie natuurfoto zijn, die je tijdens je vakantie hebt gemaakt, maar ook een schattige foto van je kinderen. Een foto op canvas laten drukken is tegenwoordig erg eenvoudig. Je moet alleen wel kiezen uit een paar mogelijkheden van hoe je de foto op canvas wilt presenteren, zodat het perfect in je interieur past. Daarom hierbij enkele tips die je kunt overwegen:

Tip 1, Zwart-wit
Een kleurenfoto omzetten naar een zwart-wit foto is tegenwoordig heel gemakkelijk te doen. Daarvoor zijn er de nodige fotobewerkingsprogramma’s. Het voordeel ervan is dat je op deze manier heel simpel oneffenheden kunt wegwerken die je op een kleurenfoto wel ziet. Ook past niet elke kleurenfoto in elk interieur, terwijl een zwart-wit foto nagenoeg in elk interieur past en een zwart-wit foto een strakke en luxueuze uitstraling geeft.

canvas zwart wit

Tip 2, Een collage
Heb je juist heel veel foto’s die je wilt laten tonen, of kun je geen keuze maken uit al je foto’s, dan is het een mogelijkheid om een fotocollage te laten maken. Er zijn verschillende manieren om een collage te maken. Dit kan op een ‘slordige’ manier, waarbij foto’s over elkaar heen geplakt worden, of juist op een ‘nette’ manier, met al je foto’s netjes naast elkaar.

Tip 3, Een meerluik
Om een heel mooi effect te krijgen, kan je ook één foto over meerdere canvasdoeken verdelen. Dit verdelen over meerdere doeken heet een meerluik. Het voordeel ervan is dat je de foto op deze manier veel groter maakt en details veel beter te zien zijn. Zorg wel dat je een hele scherpe foto gebruikt. Je kan kiezen om je foto over twee doeken te verdelen, maar het kan ook over drie of vier doeken.

meerluik canvas

Tip 4, Schilderij-effect
Wil je het effect creëren alsof je een echt olieverf schilderij aan de wand hebt hangen, maar dan van je eigen persoonlijke foto, dan kan je je foto omzetten naar een schilderij uiterlijk. Ook dit is net als een zwart-wit foto, vrij gemakkelijk te doen met een fotobewerkingsprogramma. Zo heb je je persoonlijke Rembrandt of van Gogh aan de wand hangen.

Tip 5 Een foto in matte kleur
Standaard zijn foto’s in hoogglans of zijdeglans. Maar je kan je foto ook een matte kleur geven. De kleuren zien er dan wat doffer uit. Dit is vooral handig als dit beter bij je interieur past. Ook dit is met een fotobewerkingsprogramma makkelijk te doen of soms kan de drukker dit aanpassen.

Show Comments

No Responses Yet

Leave a Reply