18

Tips bij het kopen van een salontafel

Een salontafel is één van de sfeermakers in je huis. Is jouw huidige salontafel aan vervanging toe?  Dan is het tijd om deze blog te lezen. Het kopen van een salontafel is niet zo makkelijk als je denkt, want er zijn een aantal punten waar je rekening mee moet houden. Wij helpen je hier graag een handje bij, zodat je uiteindelijk een juiste keuze maakt.

1. Ruimte

Als je op zoek gaat naar een salontafel is het goed om na te denken welke meubels er nu al in de woonkamer staan. Normaal gesproken staat er eigenlijk altijd een bank, tv-meubel en salontafel in de woonkamer. Daarnaast is de kans groot dat er ook nog een paar stoelen staan. Door het grote aantal meubels kan een zithoek behoorlijk vol raken. Daarom is het belangrijk om goed te kijken naar de lengte en breedte van een salontafel.

2. De hoogte

Naast de lengte en breedte moet je bij de aankoop van een salontafel ook naar de hoogte kijken. Een salontafel is de tafel waar je vaak wat drinken of lekkere hapjes opzet in het weekend bijvoorbeeld. Het moet dan wel op een goede hoogte zijn, anders is het niet comfortabel. Meet dus de hoogte van de bank en stoelen op en kies een salontafel die hierbij past.

3. De stijl

Sfeer.nl - Tafel

Wat is je favoriete woonstijl? Gelukkig zijn salontafels er in heel veel soorten woonstijlen waardoor er vast wel een salontafel is die past bij jouw stijl en smaak. Van modern tot aan industrieel en landelijk: tegenwoordig zien we ook steeds vaker dat diverse stijlen met elkaar worden gecombineerd. Superleuk!

4. Verdiep je in de mogelijkheden

Het is belangrijk dat je niet te snel een keuze wilt maken. Beslis daarom niet in één dag. Verdiep je daarom eerst goed in de mogelijkheden. Kijk bijvoorbeeld eens naar de salontafels van Sfeer.nl. Op deze manier krijg je een goed beeld van de mogelijkheden. Dit gaat je vast helpen om een goede keuze te maken.

Show Comments

No Responses Yet

Leave a Reply