27

Tiny house inrichten? Deze 4 tips helpen jou een handje!

Tiny houses winnen de laatste jaren aan populariteit. Mogelijk heb je er in jouw directe omgeving ook al wel een aantal gespot. Vind je een tiny house helemaal geweldig? Dan wil je op korte termijn zelf misschien wel zo’n kleine woning betrekken. Als dit inderdaad het geval is, raden wij je aan om goed na te denken over de inrichting. De onderstaande 4 tips helpen jou hier een handje bij.

1. Bespaar ruimte met een mini keuken

Als je jouw rijtjeshuis, tweekapper of vrijstaande woning inruilt voor een tiny house, lever je flink wat ruimte in. Ondanks dat zo’n woning aanzienlijk kleiner is, moet hij wel over de faciliteiten beschikken om er fatsoenlijk te kunnen wonen. Zo mag een keuken in zo’n woning niet ontbreken. Helaas neemt een standaard keuken al snel veel ruimte in. Vind je dit zonde? Dan biedt een mini keuken uitkomst. Zoals de naam al doet vermoeden, is deze keuken klein van stuk. Hierdoor blijft er meer ruimte over voor andere zaken, zoals meubels.

2. Kies voor ‘open’ meubels

aast een keuken heb je ook meubels nodig in jouw tiny house. Je wilt aan tafel kunnen eten en het is lekker als je ’s avonds op een fijne bank of stoel kunt zitten. Voor wat betreft meubels heb je vandaag de dag ontzettend veel keuze. Voor een tiny house raden wij je aan voor ‘open’ meubels te kiezen. Hiermee doelen we op meubels op pootjes. Doordat je hier onderdoor kunt kijken, ontstaat er een ruimtelijker effect. Sommige meubels kun je zelfs aan de muur bevestigen, zoals een zwevend tv meubel. Dergelijke meubels dragen eveneens bij aan een ruimtelijker effect.

Kies voor ‘open’ meubels

3. Denk goed na over het kleurgebruik

Bij het inrichten van een tiny house draait het niet alleen om het uitzoeken van de juiste meubels. Je wilt jouw muren zeer waarschijnlijk ook een kleurtje geven. Het is verstandig om hier ook goed over na te denken. Wij raden je namelijk aan om de muren van een tiny house niet in een al te donkere kleur te schilderen. Waarom niet? Omdat donkere kleuren een ruimte kleiner laten ogen. Omdat de ruimte al zo klein is, is dit uiteraard niet wenselijk. Verf jouw muren daarom liever in lichte kleuren.

4. Ga creatief om met ‘ongebruikte’ ruimtes

We hoeven jou niet te vertellen dat de ruimte in een tiny house beperkt is. Hierdoor vind je het misschien lastig om een plekje te vinden voor al jouw spullen. Als je creatief omgaat met ruimtes die je normaal niet gebruikt, creëer je extra opbergruimte. Denk bijvoorbeeld aan de ruimte onder jouw bed. Deze ruimte kun je bijvoorbeeld prima gebruiken om kleding of andere spullen op te bergen. En zo zijn er vast nog wel meer plekjes te vinden in jouw tiny huis.

Show Comments

No Responses Yet

Leave a Reply