296

Geld lenen voor een nieuwe inrichting

Hoe leuk is dat, de woning opnieuw inrichten? Denk aan een nieuwe zithoek, eetkamertafel maar misschien ook wel een nieuwe keuken. Gemiddeld gaan meubels 10 jaar mee, een keuken of badkamer gaat tussen de 15 en 20 jaar mee. Geld lenen voor een nieuwe inrichting? Een goed idee, maar wees voorzichtig met te dure aanbieders. Een lening aanvragen kan in veel gevallen goedkoper.

Dit heb je nodig voor een nieuwe inrichting

Een mooie nieuwe bank kost al snel tussen de € 1000 en wel € 5000. Een nieuwe keuken? Reken op minimaal € 7500, maar dan haal je ook kwaliteit in huis. Wil je een boxspring met verstelbare bedbodem, dan moet je toch zeker op € 2000 rekenen.

Je ziet, een nieuwe inrichting is niet zo goedkoop als gedacht. Daarom is het goed om van tevoren na te denken wat je allemaal wil aanschaffen of verbouwen. Zet alles op papier en tel de bedragen bij elkaar op. Houd ook rekening met onvoorziene uitgaven. Heb je alles op een rij? Dan kun je kijken naar de mogelijkheden met betrekking tot online geld lenen. Voldoende aanbieders, dus vergelijken is wel de boodschap.

Eerst de leenvorm kiezen

Eerst de leenvorm kiezen

Veel consumenten die geld lenen voor een nieuwe inrichting doen dit in de vorm van een persoonlijke lening. Dit is een populair krediet dat zich kenmerkt door een vaste rente en looptijd. Voordeel hiervan is dat de maandtermijnen vaststaan. Niets of niemand komt hieraan, dat biedt veel meer zekerheid. Bovendien is tussentijds aflossen bij de meest kredietaanbieders boetevrij.

Bij de persoonlijke lening ontvang je het geleende bedrag in één keer op je rekening . Opnieuw geld opnemen is niet mogelijk. Dat is bij het doorlopend krediet wel anders. Wat je hebt afgelost kun je ook weer opnieuw opnemen. Dit kan alleen tot aan de maximale kredietlimiet. Die limiet bepaalt de kredietverstrekker vooraf. Het doorlopend krediet is wat duurder en heeft ook een variabele rente en looptijd.

Online berekenen wat je kunt lenen

Je hebt voor jezelf op een rij wat je ongeveer aan geld nodig hebt. Nu is het de vraag of je dit bedrag kunt lenen. Hier kom je snel genoeg achter wanneer je gebruik maakt van een berekeningsmodule. Vul wat dingen in zoals je inkomen en vaste lasten. Neem het eventuele inkomen van de partner ook mee. Met zijn tweeën kun je meer lenen dan wanneer je dit alleen doet.

Je zult ook moeten kiezen uit de persoonlijke lening of het doorlopend krediet. Daarnaast moet je een looptijd kiezen. Hoe korter de looptijd, hoe minder rente je uiteindelijk betaalt. Aan de andere kant zullen de maandtermijnen wat hoger zijn.

Online zie je wat je ongeveer kunt lenen. Dit is bij benadering, middels een offerte krijg je meer inzicht in het maximaal te lenen bedrag.

Het afbetalen van de lening

De eerste maand na het afsluiten van de lening begint het terugbetalen. Dit doe je in maandelijkse termijnen. Zowel bij de persoonlijke lening als het doorlopend krediet staan de maandtermijnen vast. Wel is er een verschil met betrekking tot de rente, want deze is bij het doorlopend krediet variabel. Hierdoor kan het dat je op de eindstreep meer of juist minder terugbetaalt.

Het is belangrijk dat je maandelijks aan je betalingsverplichting voldoet. Lukt het niet om de lening terug te betalen, neem dan zo snel mogelijk contact op met de kredietverstrekker. Samen zoeken jullie naar een oplossing. Het is beter om tijdig contact op te nemen dan dat je helemaal niks laat horen.

Show Comments

No Responses Yet

Leave a Reply