16

Strakke en moderne gietvloer behoort tot de laatste interieurtrends

Ken jij de laatste interieurtrends? Een van deze trends is het gebruik van een strakke en moderne gietvloer in huis. Niet alleen valt een gietvloer goed te combineren met verschillende andere interieurstijlen; ook biedt dit type vloer tal van voordelen ten opzichte van hout, laminaat of bijvoorbeeld een klassieke vloerbedekking. In dit artikel lees je er meer over. Je kunt er ook voor kiezen om slechts delen van de vloer in huis van een gietvloer te voorzien. Denk aan de vloer in de keuken; waar de duurzaamheid en vochtbestendigheid van een gietvloer goed van pas komt. Zou je hout in de keuken gebruiken, dan is de kans al snel groot dat er kringen in het hout ontstaan. Ook in de hal van een woning komt een gietvloer goed tot z’n recht. Je hoeft niet langer bang te zijn dat de natte schoenen van je kinderen voor kringen in de vloer zorgen. Zeker in deze tijd van het jaar!

Zelf een gietvloer aanleggen in je woning

Wanneer je wilt besparen op de gietvloer prijs, kun je overwegen deze vloer zelf aan te leggen binnen je woning. Zeker wanneer het om een klein oppervlak gaat, kan dit een interessante overweging zijn. Niet alleen om kosten te besparen, maar ook om te voorkomen dat je op de wachtlijst komt te staan bij een vakman. Klusbedrijven hebben het momenteel zeer druk, wat concreet betekent dat je vaak enige tijd moet wachten tot zij je kunnen helpen. Door zelf aan de slag te gaan profiteer je volgende week al van de nieuwe gietvloer in huis. Op het internet vind je handige video’s, waarin je uitgelegd wordt hoe het aanleggen van een gietvloer in z’n werk gaat.

Zelf een gietvloer aanleggen in je woning

Voordelen van een moderne gietvloer

Zoals eerder aangehaald werd, biedt het gebruik van een gietvloer in huis verschillende voordelen. Niet alleen is een gietvloer goed bestand tegen vocht; ook heb je geen last van naden. Die naden zitten bijvoorbeeld wel tussen de planken van een houten- of pvc vloer. Dergelijke naden vullen zich met vuil en zijn over het algemeen nauwelijks of helemaal niet schoon te maken. Een gietvloer heb je snel schoon! Een ander voordeel van een gietvloer is het feit, dat de vloer geluiddempend werkt. Zo heb je minder last van stampende kinderen of bijvoorbeeld een huisdier dat door de woning rent.

Combineer je gietvloer met vloerverwarming

Kies je voor een nieuwe gietvloer in huis? De aanleg hiervan is een goed moment om ook eens over vloerverwarming na te denken. Vloerverwarming vergroot het comfort in huis en zorgt er daarnaast voor, dat ruimtes op een efficiëntere wijze worden verwarmd. Dat laatste resulteert in een lager energieverbruik op jaarbasis.

Show Comments

No Responses Yet

Leave a Reply