21

5 leuke manieren om een dienblad te stylen

Een dienblad stylen: het is niet lastig, maar een beetje inspiratie is altijd welkom. In principe kun je met dit interieuritem alle kanten op. Gebruik het op een hele praktische manier voor hapjes en drankjes of gebruik het juist als voetstuk voor mooie woondecoratie. De keuze is helemaal aan jou! In dit artikel laten we 5 leuke manieren zien om een dienblad te decoreren. Welk voorbeeld is jouw favoriet?

1. Dienblad versieren met vaasjes

Met glazen dienblad decoratie zit je altijd goed! Of het nou één hele grote glazen vaas is of een aantal kleine decoratieve flesjes. Combineer het eventueel met andere materialen als steen en metaal voor een interessante mix. Een stijlvolle waxinelichthouder maakt het plaatje helemaal af. Let altijd wel goed op de veiligheid als je gebruik maakt van bloemen of takken en kaarsjes. Zet ze dus niet te dicht bij elkaar.

2. Klein dienblad in thuiskantoor

Een klein rechthoekig dienblad is een leuke toevoeging aan je bureau. Zo kun je het dienblad aankleden met een pennenbakje, een kleine plant en een schattig beeldje. Het voordeel van zo’n dienblad is dat je het eenvoudig kunt verplaatsen en dat het direct een stuk netter oogt dan allerlei losse items.

3. Dienblad opmaken met kalebassen

In de herfstperiode kun je een dienblad leuk opmaken met pompoenen of kalebassen. Dit is een geweldige combinatie met waxinelichtjes en kaarsen. Er zijn zelfs speciale kaarsen in de vorm van een pompoen te koop. Dat is pas sfeervolle en originele decoratie!

Lees ook ons artikel ‘Haal de herfst in huis: tips en inspiratie

4. Verschillende decoratie op dienblad

Wat dacht je van twee kleine dienbladen op de slaapkamer of kledingkamer met allerlei beauty producten? Je kunt bijvoorbeeld het dienblad decoreren met je favoriete parfumflessen, een uitgebreide collectie aan lipsticks of met een chic glas met al je make-up borstels erin. Hierdoor is het tegelijkertijd functioneel! Een fotolijst, klein beeldje en een vaas met bloemen doen het hier natuurlijk ook altijd goed.

5. Dienblad als decoratie tegen de muur

Je kunt een decoratief dienblad ook gewoon tegen de muur zetten. Dit ziet er verrassend mooi uit in combinatie met een bos bloemen. Of met een ouderwetse telefoon voor een retro look. Het effect is het beste als het dienblad rond of ovaal is. Je zou er zelfs nog voor kunnen kiezen om meerdere dienbladen aan de muur te bevestigen als wanddecoratie. Dit is ontzettend creatief!

Show Comments

No Responses Yet

Leave a Reply