39

slinger met origami strikjes

origami slinger

origami strikken slinger

Ik ben mijn huis aan het restylen. Na 7 jaar was ik toe aan nieuwe kleuren. Hoewel ik toevalligerwijs de kleur van 2014 (radiant orchid) op de wand had zitten.. was ik toch toe aan een andere kleur. Hoe voorspellend kan ik zijn.. ahum.

Ik had braaf een kleurenplan gemaakt en ben ermee aan de slag gegaan. Dan merk je dat je soms kleine ‘een missers’ maakt. Blijkt dat de grenen houten kast net niet mooi kleurt met de kleur geel die ik in ombre op de wand had gepland. Ombre is een techniek waarbij je kleuren laat overlopen in elkaar. Toen ik klaar was en op een afstand keek, was is net niet blij. Als hout niet mooi matcht, kun je het ophalen door een snufje blauw toe te voegen. Ik ben een echte DIY’er, en heb dus mijn voorraad papier uit de kast getrokken. Uiteindelijk heb ik een slinger met origami strikjes gemaakt. Ik heb het origami papier ‘haute couture’ gebruikt, op dit papier staan allemaal leuke stofprintjes. Echt vrolijk en eens wat anders.
En het is gelukt… de mismatch is verdwenen. Ik ben tevreden.

Wil je ook deze slinger maken? Het is echt een leuke vouwklus en niet zo moeilijk om te maken. Als de eerste strik is gelukt, is de rest een heldere zaak.

origami slinger

benodigdheden voor de origami slinger

Je hebt nodig:
– origami papier haute couture
de instructie voor de origami strikjes
– plakband, plakstift en een schaar
– touwtje

aan de slag:
Vouw de strikjes volgens de instructies op de site van origami instructions. Een handige tip: de eerste stap moet je de mooie kant van het papier aan de binnenkant doen. Verder heb ik wel wat lijm gebruikt om de strik wat steviger te maken.
Maak zoveel strikjes als je nodig hebt. Leg de strikjes op een mooie kleurvolgorde en plak met plakband het draadje aan de achterkant vast. Ik heb hier een verticale slinger gemaakt, maar hij kan uiteraard ook in de breedte. Plak hem op het juiste plekje in je interieur… en klaar ben je!

Zoek je nog meer origami klusjes, kijk dan eens voor inspiratie op mijn pinterest-bord van origami. Er zijn veel leuke dingen te vouwen…

origami slinger

origami slinger

origami

de origami slinger aan mijn ombre wand..

Show Comments

No Responses Yet

Leave a Reply