44

Do-it-yourself tips voor woonbeveiliging

We bewaren nogal wat persoonlijke spullen in onze woning. Naast fotoboeken, souvenirs en andere decoratieve items, hebben we ook andere waardevolle items in onze woning.. Elektronische apparatuur zoals de televisie, maar ook collectors items, postzegelboeken, sieraden of muziekinstrumenten. Al met al hebben we een flinke verzameling spullen in onze woning die we niet graag in de verkeerde handen zien vallen. Met deze tips kun je de woning dan ook met een veiliger gevoel achterlaten.

1. Het begint bij een goede verzekering

Hoe goed je woning ook beveiligd is, er zijn altijd slimme inbrekers. Maar behalve inbrekers zijn er ook andere gevaren voor de inboedel van je woning. Een ongeluk zit in een klein hoekje en het vervangen of opknappen van brand- of rookschade kan flink in de kosten lopen. Het begint dan ook allemaal bij een goede verzekering. Zo kun je zelf in het ergste geval nog gerust ademhalen, wetende dat jouw verzekering je in ieder geval bijstaat bij het verlies. Zo ben je met de Inboedelverzekering Centraal Beheer goed verzekerd tegen een scherp tarief.

2. Jouw buitenverlichting gebruiken als beveiliging

Buitenverlichting is een ultiem wapen tegen ongewenste indringers. Door bewegingssensoren in zowel voor- als achtertuin te plaatsen, zorg je ervoor dat ongewenst bezoek verrast wordt. Een flinke dosis licht bij het betreden van jouw terrein; in veel gevallen schrikt dit vele inbrekers of andere indringers direct af. Gebruik bijvoorbeeld felle bouwlampen om ongewenste bezoekers letterlijk in de spotlight te zetten. Reden genoeg om het op een lopen te zetten.

3. Camerabewaking als inbraakbeveiliging

Met het installeren van bewakingscamera’s breng je de beveiliging van je woning naar een nog hoger niveau. Ten eerste werken ze preventief. Bij het zien van camera’s draaien veel indringers al snel om. Een dummy camera kan op deze manier ook al effect hebben. Daarnaast kun je aan de hand van de camerabeelden direct zien wat er buiten jouw woning gebeurt. Zo hoef je niet iedere keer naar buiten te lopen bij onverwachte geluiden.

camerabeveiliging

4. Beveilig ramen en deuren

Voor een klein budget kan de beveiliging van zwakke punten als ramen en deuren behoorlijk aangesterkt worden. Voor een kleine 25 euro heb je al speciale veiligheidssloten om deze plekken veilig af te sluiten. Met wat handig kluswerk kun je ook het binnenwerk verstevigen.

Show Comments

No Responses Yet

Leave a Reply