21

Slaap is essentieel

We brengen ongeveer een derde van ons leven slapend door. Het is net zo belangrijk voor ons lichaam als eten, drinken en ademen, en is essentieel voor het behoud van een goede mentale en fysieke gezondheid. Slapen helpt ons om te herstellen van zowel mentale als fysieke inspanning. Slaap en gezondheid zijn sterk met elkaar verbonden – slechte slaap kan het risico op een slechte gezondheid vergroten en een slechte gezondheid kan het moeilijker maken om te slapen. Slaapstoornissen kunnen een van de eerste tekenen van angst zijn. Veelvoorkomende psychische problemen zoals angst en depressie kunnen vaak de oorzaak zijn van slaapproblemen.

Gezondheid

We kennen allemaal de mythe om mensen te vertellen dat ze uit bed moeten komen en zichzelf moeten herpakken, maar lethargie, vermoeidheid en verstoorde slaap kunnen deel uitmaken van een psychisch gezondheidsprobleem of een bijwerking van het nemen van medicijnen. Het aanpakken van slaap- en slaapstoornissen als onderdeel van de geestelijke gezondheidszorg is erg belangrijk en kan over het hoofd worden gezien. We weten dat een slechte gezondheid de slaap beïnvloedt. Psychische gezondheidsproblemen zoals depressie en angst gaan vaak hand in hand met slaapproblemen. Het is belangrijk om eventuele gezondheidsproblemen aan te pakken, zowel voor het verlichten van lichamelijke symptomen als voor het aanpakken van eventuele zorgen die je wakker kunnen houden.

Milieu

Milieu

Waar je slaapt is belangrijk, en de slaapkamer en het bed zouden vooral de plekken moeten zijn die je associeert met slapen. Vooral tv-kijken, spelen met telefoons of schermen of eten in bed kunnen allemaal de kwaliteit van onze slaap beïnvloeden. Temperatuur, geluidsniveaus en licht spelen allemaal een rol bij het bepalen van onze slaap. Als je merkt dat je slecht slaapt, probeer dan een slaapdagboek bij te houden om te zien of er patronen zijn die kunnen helpen bij het identificeren van een probleem. Het is het gemakkelijkst om in slaap te vallen als we ons kunnen ontspannen en zorgen kunnen loslaten. Je hebt diverse bedden die van verschillende materialen zijn gemaakt, bijvoorbeeld: hout, metaal, stof, je kan zelfs een klamboe 1 persoonsbed gaan kopen. Dit is gemaakt van 100 % katoen.

We hebben allemaal een nacht gehad waarin we wakker liggen en ons zorgen maken. In de tijd voordat we naar bed gaan, moeten we proberen tot rust te komen, minder gestimuleerd te worden en te ontspannen. Tegenwoordig kan dit moeilijker zijn dan ooit, maar ontspanningstechnieken, een warm bad of mindfulness-oefeningen kunnen allemaal helpen. Als je merkt dat je niet in slaap kunt komen, is het altijd het beste om op te staan, misschien een warme melkdrank te maken en het dan opnieuw te proberen als je je slaperiger voelt.

Show Comments

No Responses Yet

Leave a Reply