26

Hoe zorg je voor een moderne look in de badkamer?

Een moderne badkamer is een prachtig idee in iedere woning! Met zo’n badkamer kies je namelijk echt voor een gevoel van luxe in huis. En het is vandaag de dag eigenlijk heel gemakkelijk om voor een moderne badkamer te kiezen. Hoe je voor een moderne uitstraling zorgt? Lees onze blog voor alle tips!

Glas bij de douche

Waar we bij een moderne badkamer meteen aan denken? Veel glas! Glas in de badkamer zorgt voor een frisse en ruimtelijke uitstraling. Met glas kies je eigenlijk voor weinig poespas in de kamer – en dat past nu juist zo goed in een moderne ruimte. Een glazen douchewand is daarom een plaatje in de moderne badkamer. En wat ook ideaal is: een glazen douchewand kan op maat worden gemaakt, en past zo in iedere badkamer!

Een ingebouwde douche? Kies voor een glazen deur

Heb je in de badkamer een douche die ingebouwd is, bijvoorbeeld tussen al bestaande muren? Dan is het wat moeilijker om voor een volledige douche van glas te kiezen. Om toch voor die moderne uitstraling van glas te gaan, is een glazen douchedeur een mooie uitkomst. Een glazen douchedeur kan uiteraard ook worden gecombineerd met glas bij de douchewanden. Kies bijvoorbeeld voor zo’n deur in plaats van een douchegordijn – zo zorgt de deur echt voor een upgrade van de badkamer. Waar een douchegordijn rommelig en ouderwets oogt, kies je met een glazen douchedeur juist voor een strakke look!

Een losstaand bad in de badkamer

Ook een bad in de badkamer? In moderne badkamers is het momenteel dé trend om een losstaand bad te plaatsen. Zo’n bad zit dus niet ingebouwd bij de muur, maar staat vrij in de kamer. Het liefst een stuk van de muur af, als hier de ruimte voor is. Zo’n vrijstaand bad oogt luxer dan een ingebouwd bad – zeker een reden om hiervoor te kiezen.

Een moderne look bij de wastafel

Een moderne look bij de wastafel

Sla ook de wastafel niet over! Hier zien we in de moderne badkamer het liefst een minimalistische look terug. Een wastafel met een eenvoudige vorm, bijvoorbeeld. Ook een zwevende kraan boven de wastafel is trendy: deze wordt aan de muur bevestigd in plaats van aan de wasbak. Zo zorg je ook weer voor een ruimtelijke uitstraling – precies wat zo sterk werkt bij de moderne look.

Modern kleurgebruik in de badkamer

Niet alleen het sanitair telt mee, maar net zo goed het kleurgebruik in de badkamer. Ook iets om aandacht aan te besteden! Er zijn verschillende soorten kleuren om uit te kiezen in een moderne badkamer. Grofweg zijn er twee kleurtrends te onderscheiden: die van de lichtkleurige en die van de donkerkleurige badkamer. Bij de lichtkleurige badkamer kun je gaan voor wit: een kleur die we vaak voorbij zien komen in de badkamer. Maar met tinten als beige en zand kies je voor nét wat meer sfeer. Je kunt juist ook gaan voor een donkerkleurige badkamer, met een zogenoemde moody uitstraling. Kies in dat geval voor zwart, donkerblauw of diepgrijs – ook zeker passend bij een mooie moderne badkamer.

Show Comments

No Responses Yet

Leave a Reply