15

Schimmel in je huis

Niemand zit te wachten op een vies huis. Jij niet, de Paus niet, niemand niet. Daarom is het belangrijk om alle plekken schoon te maken, de één natuurlijk wat vaker dan de ander. Ook, en juist de plekken die niet zoveel aandacht krijgen en waar hardnekkige schimmel zich heeft opgehoopt. Daarom krijg je in deze blog een aantal tips mee voor de plekken die je niet zomaar schoon krijgt. Na het lezen van deze blog weet je precies hoe je hiermee omgaat en je deze plekken zo makkelijk mogelijk schoon krijgt.

Schimmel in huis, waar kan het tot leiden?

Of het nu gaat om de slijmerige zwarte vlekken op je douchegordijn, de vage witte vlekken op je keldervloer, of de gladde oranje vlek die zich vormt op je keukenafvoer, schimmel in huis is meer dan lelijk. In sommige gevallen kan schimmel in je huis je ziek maken, vooral als je allergieën of astma heeft. Of je nu allergisch bent voor schimmels of niet, blootstelling aan schimmel kan je ogen, huid, neus, keel en longen irriteren. Hier leest je wat je kunt doen om schimmelproblemen tegen te gaan en goed voor jezelf en je huis te zorgen. Voor mensen die gevoelig zijn voor schimmel kan het inademen of aanraken van schimmelsporen allergische reacties veroorzaken, zoals niezen, een loopneus, rode ogen en huiduitslag. Mensen met een ernstige schimmelallergie kunnen ernstiger reacties vertonen, waaronder kortademigheid. Bij mensen met astma die allergisch zijn voor schimmel, kan het inademen van sporen ook astma-aanvallen veroorzaken.Naast mensen met allergieën en astma kunnen ook baby’s en kinderen, ouderen, mensen met een verzwakt immuunsysteem en mensen met een chronische longziekte gevoeliger zijn voor de effecten van schimmel. Het verminderen van vocht in je huis is de beste manier om schimmelgroei te voorkomen of te elimineren. Als er al schimmel in je huis groeit, is het belangrijk om de schimmel op te ruimen en het probleem dat vocht veroorzaakt te verhelpen. Als je de schimmel verwijdert maar het probleem niet verhelpt, zal de schimmel waarschijnlijk terugkeren.

Hoe krijg je schimmel weg?

Hoe krijg je schimmel weg

Nu volgen enkele adviezen om vocht in huis te verminderen, dit is namelijk de voornaamste reden van schimmelvorming. In het huis kun je luchtontvochtigers gebruiken en airconditioners gebruiken, vooral in warme, vochtige klimaten, om vocht in de lucht te verminderen. Houd de luchtvochtigheid binnenshuis indien mogelijk onder de 60%. Je kunt de relatieve vochtigheid meten met een hygrometer, een goedkoop instrument dat in veel bouwmarkten verkrijgbaar is. Houd tevens de lekbakken van de airconditioning schoon. Zorg ervoor dat de afvoerleidingen vrij zijn van verstoppingen en goed stromen.

Houd het huis warm bij koud weer. Als de temperatuur daalt, is de lucht minder goed in staat om vocht vast te houden en condenseert het op koude oppervlakken, wat schimmelgroei in de hand kan werken. Voeg isolatie toe aan koude oppervlakken, zoals buitenmuren, vloeren en ramen, om condensatie te verminderen. Daarnaast kun je HG gebruiken op de oppervlakken waar schimmel zich heeft gevormd. Dit zal het grotendeels verhelpen en doet dus daadwerkelijk wonderen op die moeilijk schoon te maken plekken.

Show Comments

No Responses Yet

Leave a Reply