21

Ronde vormen in je interieur; zo doe je het

Mooie rondingen in huis lijken steeds meer in trek. Je ziet het steeds vaker voorbij komen in huizen met een modern interieur en waar de boogvormige doorgang voorheen werd weggehaald, wordt er nu massaal gezocht naar huizen met zo’n prachtige draaghemel. Het hebben van ronde vormen in je interieur heeft een natuurlijke uitstraling en maken een ruimte zacht.

Heb jij in jouw interieur veel hoekige vormen en zou je de ruimte graag wat willen verzachten door organische lijnen in te inbrengen? Ga dan voor ronde vormen.

Combineer de hoekige vormen met meer rondingen en zachte lijnen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan meubels met golvende lijnen. En zo kun je bijvoorbeeld ook een ovale tafel kopen, voor in de eethoek. Een ovale tafel geeft een ruime en natuurlijke uitstraling aan de kamer. En door een klein groepje ronde salontafels bij elkaar te zetten in verschillende grootte en vormen, breek je ook de hoekige lijnen en maak je het gehele interieur een stuk zachter. Zelfs met ronde prints op vierkante kussens kun je dit effect creëren. Hoe je meer ronde vormen aan je interieur kan toevoegen, lees je hier.

Boogvormige doorgang

De boogvormige doorgangen zie je steeds vaker terugkomen en tijdens renovaties worden deze goed intact gehouden of zelfs helemaal nieuw geplaatst. De structuur van je huis is een basiselement van je inrichting en ook daar mogen de ronde lijnen in te zien zijn. Door middel van een boogvormige doorgang creëer je een unieke sfeer in huis. De bogen maken de contouren van de muren zachter.

Het is natuurlijk ook mogelijk om alleen voor het optische effect een boog te schilderen op de muur. Om de hoekige deuropening heen bijvoorbeeld of achter het bed of de bank als decoratie op de muur. Zo breng toch wat rondingen aan in je interieur, zonder dat er een hele verbouwing bij komt kijken.

Een gevormde bank

Strakke lijnen maken plaats voor golvende rondingen, als het gaat om de laatste banken trends. Een bank met rondingen is helemaal hot! Het maakt niet uit of het een sofa is of een driezitsbank want de rondingen mogen in alle gevallen duidelijk zichtbaar zijn. Het is mogelijk om voor een bank met subtiele rondingen te kiezen, waarbij alleen armleuningen rond zijn. Of een chaise longue uitzoeken die geen hoeken en rechte lijnen heeft en alleen maar uit rondingen bestaat. Als een nieuwe bank niet hoog op je wensenlijstje staat, kun je natuurlijk ook altijd kiezen voor een mooie fauteuil met organische lijnen.

Ronde en ovale spiegels

Ronde en ovale spiegels

Een subtiele manier om natuurlijke lijnen toe te voegen aan je interieur, zijn ronde spiegels. Ronde spiegels én spiegels met golvende lijnen behoren niet per se tot de laatste woontrends omdat ze al best wel een tijdje bestaan. Maar ze geven je interieur wel meteen een natuurlijke uitstraling. Het ophangen van de ronde spiegels of spiegels met organische lijnen, breken niet alleen de rechthoekige muur structuur van het huis, maar voegen ook zachtheid toe aan je interieur.

Accessoires met organische lijnen

Mooie lijnen zijn niet alleen te vinden in banken en tafels of andere grote meubels. Er zijn ontzettend veel accessoires te vinden met mooie organische lijnen en ronde vormen. Denk hierbij aan accessoires zoals grote sierlijke vazen met mooie vormen en lijnen, die als statement piece in huis komen te staan. Of misschien wat subtiele kleine vazen met golvende lijnen en stijlvolle opbergmanden. Ook een ronde of ovale lamp boven de eettafel en een rond tapijt geven een mooi effect aan je interieur. En je kan natuurlijk ook altijd nog zelf aan de slag gaan met een leuk DIY-project voor meer rondingen in huis.

Show Comments

No Responses Yet

Leave a Reply