20

Ben je toe aan nieuwe eetkamerstoelen?

De kinderen zijn wat groter geworden en hebben geen kinderstoel meer nodig. Je kunt nu eindelijk eens een mooie set eetkamerstoelen uitkiezen. Het knoeigevaar is, grotendeels, geweken en dus wordt het tijd om die houten stoelen met losse kussentjes te vervangen voor echt mooie stoelen. Dat is leuk bedacht, maar welke stoelen kies je? Er zijn zoveel mogelijkheden! Niet alleen qua model of kleur, maar ook ook qua materialen.

Comfort is belangrijk!

Of je nu van de snelle hap of van het lekker lang tafelen bent, als je dan gaat zitten, dan wil je wel goed zitten. En dus vallen de kale houten stoelen, die we van vroeger kennen, al direct af. Stoelen met een bekleding van (kunst)leder kunnen, vooral als je lang zit, een wat zweterig gevoel geven. Dat is niet echt comfortabel. Het voordeel van (kunst)leder is dan wel weer dat je de stoelen gemakkelijk kunt afnemen met een vochtige doek. Een extra nadeel is dat je met een riem of gesp aan je broek de stoel sneller kunt beschadigen.

Blijven dus stoffen eetkamerstoelen over. Zie je nu van die zoete stoelen met bloemen voor je? Dat kan! Maar er zijn nog veel meer varianten.

Kies de kleur die bij je inrichting past

Kies de kleur die bij je inrichting past

Zijn de eetkamerstoelen het eerste dat je gaat uitzoeken voor in je (nieuwe) huis? Dan kun je daar de rest van je interieur op aanpassen. Maar als je je oude stoelen alleen wilt vervangen voor mooie exemplaren, dan is het toch even opletten of de kleur past bij de rest van je interieur.

Je kunt uit ontzettend veel kleuren kiezen. Ga je voor antraciet? Voor camel? Of toch voor cognac? Dan heb je vast een industrieel interieur. Kies je voor meer kleur zoals blauw, groen of zelfs okergeel? Dan kun je nog alle kanten uit.

Het is natuurlijk ook altijd mogelijk om verschillende kleuren te combineren. Zet eens zes verschillende kleuren om je tafel voor een speels effect. Als je dan het design hetzelfde laat, dan is het toch een mooi geheel.

Over design gesproken…

Zoveel mensen zoveel wensen. Dat geldt op alle gebied en dus ook op het gebied van eetkamerstoelen. De een vindt het fijn als er armleuningen aan een eetkamerstoel zitten, de ander kan daar juist weer niet mee overweg. De een wil graag stoelen op wieltjes waar de ander juist liever gewone poten onder een stoel ziet. Sommige mensen gaan voor een klassiek model stoel, terwijl anderen weer voor kuipstoelen gaan of misschien wel voor fauteuils. Wat je voorkeur ook is, er zijn ook stoelen voor jou.

Ga je voor een matte afwerking met een stoere, grove stof en zwarte poten of kies je voor een fluwelen stof en glimmend metalen poten? Alles kan en alles mag. Het gaat immers om jouw eetkamerstoelen, jij moet daar fijn op zitten en ze moeten ook in jouw interieur passen (niet in dat van je buren).

Show Comments

No Responses Yet

Leave a Reply