32

raamtekeningen met een krijtstift

tekening met krijtstiften

een tekening met krijtstiften op het raam

Al een poosje maak ik met veel plezier raamtekeningen met krijtstift, eigenlijk doe ik dat al 2 jaar. Inmiddels zijn raamtekeningen hip en omdat ik het vooral leuk vind om te doen, ga ik het dus nog een poosje volhouden. Omdat ik zin in sneeuw heb (als het toch winter is….) heb ik een winters tafereel gemaakt.

 

raamtekeningen

Waarom maken raamtekeningen ons eigenlijk zo blij en zie je ze steeds meer in het straatbeeld verschijnen? De tekeningen zijn een hype geworden en een hype is volgens Wikipedia: een verschijnsel dat tijdelijk bovenmatige media-aandacht krijgt en daardoor belangrijker lijkt dan het in werkelijkheid is. Het gevolg van dit zichzelf versterkende mechanisme kan zijn. dat iets dat zich als een ogenschijnlijk verwaarloosbare kleinigheid voordoet, uitgroeit tot een werkelijk belangwekkend verschijnsel
Aha….interessante omschrijving 🙂 In ieder geval is een hype geheel anders dan een rage weet ik nu, maar daar genoeg over!
Voor mij geldt: een raamtekening is leuk om te maken en omdat ik er blij van wordt om steeds iets anders op mijn raam te hebben, ga ik er lekker nog even mee door. Een ander voordeel is dat ik meer mensen blij maak met mijn tekeningen, mensen staan soms echt even stil om het rustig te bekijken. Leuk toch?!?

 

stappenplan voor krijtstiften

Wil jij ook een krijttekening op je raam maken, dan kun je het volgende stappenplan volgen:
1. Zoek inspiratie door een goed zoekwoord in te typen bij google of pinterst. Print uit en maak een collage van de mooiste beelden.
2. Leg de spullen klaar om op het raam te tekenen, zoals: een krijtstift van uni posca, een keukenpapiertje en een nat doekje.
3. Verdeel het raam in delen en maak een grove schets van de verdeling.
4. Ga aan de slag. Heb je een fout gemaakt, veeg het direct weg met je vinger of het keukenpapiertje. Wrijf het na met een droog papiertje. Als je een nat papiertje gebruikt, maak het dan goed droog voor je verder tekent. De krijt gaat namelijk anders uitvloeien.

 

ontwerpen van krijtstifttekeningen

Wil jij ook eens je ramen versieren met een herfst, een quotes, een verjaardag of geboorte tekening. Of misschien wil je gewoon zomaar een mooie tekening of een quote… dan kun je leuke ontwerpen vinden in de webshop van krijtstifttekening.nl. Je kunt de ontwerpen downloaden, uitprinten en vervolgens ze thuis op je raam thuis tekenen. Succes!
Voor meer inspiratie kun je ook kijken op mijn pinterestbord chalkboard art.

raamtekening met krijtstiftraamtekeningen met krijtstiftraamtekeningen

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Show Comments

2 Comments

  1. Truus. 10 januari 2017

Leave a Reply