38

Raamfolie: praktisch en decoratief

De gordijnen dicht doen is net te donker, maar de ramen helemaal open en bloot geeft je net te weinig privacy. Rolgordijnen maken de ruimte te benauwd, en een heel rolluik naar beneden halen is ook niet wat je wilt. In dit geval kan raamfolie de perfecte oplossing voor jouw woning zijn.

Mogelijkheden in het hele huis

Plakfolie is namelijk de meest praktische, handige en decoratieve oplossing om privacy en zelfs een bepaalde mate van verduistering te bewerkstelligen. Je kan het folie in iedere ruimte gebruiken. Zo creëer je binnen een handomdraai meer privacy in badkamer en slaapkamer, maar ook in woonkamer, keuken of zelfs in de hal. Je kan met glasfolie namelijk zelf bepalen hoeveel privacy je wilt creëren. Wil je een kleine strip zodat voorbijgangers niet zomaar binnen willen kijken, of beplak je het liefste de gehele ruit om bijvoorbeeld in je badkamer alle privacy te hebben die je maar wilt.

Interieurstijl benadrukken

Naast de praktische functies, heeft raamdecoratie zoals glasfolie ook veel decoratieve mogelijkheden. Het glasfolie is namelijk in allerlei vormen, soorten, maten en kleuren te verkrijgen. Een modern interieur kan namelijk prachtig benadrukt worden met een mat glasfolie. Een landelijk interieur krijgt daarentegen juist een boost van een mooi glasfolie met uniek en sierlijk patroon. Daarnaast geeft glasfolie je ook de mogelijkheid om vormen en figuren op het raam te creëren. Heb je bijvoorbeeld ontzettend veel geometrische accessoires in je industriële interieur, dan kun je het raamfolie hier in dezelfde vormen op aanpassen. Zo maak je de woning niet alleen privé, maar ook nog eens stijlvol.

Plaatsen van raamfolie

Daarbij hoef je helemaal geen professional in te schakelen om het raamfolie te plaatsen. Het enige wat je nodig hebt is een spuitfles water, een trekker, en wat geduld. Door de ramen vooraf even te bevochtigen met wat stuifwater, kun je het raamfolie namelijk een stuk strakker bevestigen dan wanneer je dit op een droge ruit doet. Zorg vooraf dat je de ramen (en randen) goed schoonmaakt, en dat er geen los vuil of stof op het oppervlak te vinden is. Knip vervolgens het raamfolie op maat (dit doe je het beste door het raam natuurlijk even af te meten), en sprak wat stuifwater op het te beplakken oppervlak. Vervolgens kun je het raamfolie (dit is het makkelijkste met meerdere handjes) voorzichtig bevestigen, en het met de trekker gladstrijken. Het water op het oppervlak zorgt ervoor dat het folie makkelijker glad te strijken is, en er geen lucht bubbels onder het folie blijven zitten. Binnen een kwartiertje zit je raamfolie er al op!

Show Comments

No Responses Yet

Leave a Reply