20

PVC vloeren: de vloertrend van dit moment

Vloeren zijn bijzonder trendgevoelig. Waren visgraatvloeren een paar jaar geleden helemaal in, zien we de laatste tijd vooral veel betonlook en komt langzaam de volgende trend op gang: de hardsteenlook. Let op: het gaat hierbij vooral om de look en niet zozeer het materiaal. Want dat is weer een hele andere trend op zichzelf. Laminaat was jarenlang de go-to-keuze voor iedereen die een goedkope, gebruiksvriendelijke vloer wilde. Voor de echte liefhebber was de tegelvloer of parket de favoriete optie. Echter, deze vloertypes hebben er een geduchte concurrent bij: de PVC vloer. Hoewel dit type vloer nog relatief nieuw is, zien we steeds meer mensen kiezen voor de praktische voordelen van PVC.

Waar komt de PVC vloertrend vandaan?

Dat PVC vloeren ineens zo populair zijn, is niet heel bijzonder. Het is namelijk een redelijk nieuw product dat nu net de volwassenheid heeft bereikt. Waar de eerste PVC vloeren nog wat kwetsbaar waren, kunnen de moderne varianten goed tegen een stootje. Ook zien we dat de prijzen steeds gunstiger worden en dat met de komst van click-PVC ook de grote spelers in de doe-het-zelf-wereld, zoals CanDo, PVC vloeren zijn gaan aanbieden. Hoewel het goedkoopste PVC nog niet zo goedkoop is als het goedkoopste laminaat, vult PVC wel mooi de ruimte tussen laminaat enerzijds en hout en tegels anderzijds. Het is het perfecte compromis wat dat betreft.

De voordelen van een PVC vloer

De voordelen van een PVC vloer

Een PVC vloer biedt diverse voordelen ten opzichte van andere vloersoorten, zoals laminaat en tegels of hout. PVC lijkt het meest op laminaat, aangezien beide vloeren uit meerdere laagjes bestaan. Waar bij laminaat gebruik wordt gemaakt van samengeperst hout is PVC volledig van kunststof. Afhankelijk van het merk en de kwaliteit bestaat een PVC vloer uit 5 tot 8 lagen. Deze lagen zijn echter zo dun dat de totale dikte van de vloer maar 3 of 4 mm is, waar laminaat minimaal 7 mm dik is. Dit maakt PVC uiterst geschikt voor een vloer met vloerverwarming. Bovendien is PVC bijzonder stil. Er is nauwelijks sprake van contactgeluid en dat verschil met laminaat merk je direct. Omdat PVC volledig van kunststof is en er geen hout gebruikt wordt, is een PVC vloer ook nog eens waterbestendig.

PVC vloer voor de doe-het-zelver en de professional

PVC vloeren zijn verkrijgbaar in twee varianten: click en zelfklevend. Click-PVC is in toepassing vergelijkbaar met laminaat. De vloerdelen worden in elkaar geklikt met een klikverbinding. Verschil is dat bij PVC de ondervloer in de vloerdelen geïntegreerd is, waar je bij laminaat nog een losse ondervloer dient te leggen. Zelfklevend PVC biedt weer andere voordelen, zo is een verlijmde vloer dunner en is er ook geen sprake van geïntegreerde of losse ondervloer. Nadeel is wel dat een zelfklevende PVC vloer lastiger zelf te leggen is. Dat zegt overigens meer over hoe makkelijk een click-pvc vloer gelegd kan worden. Want zelfs een zelfklevende PVC vloer is door een beetje handige doe-het-zelver prima te leggen.

Show Comments

No Responses Yet

Leave a Reply