23

Pvc vloer kopen? Hier moet je op letten

Veel mensen die een nieuwe vloer in hun woning leggen, kiezen tegenwoordig voor een pvc vloer. Dit komt vooral doordat dit materiaal nogal wat voordelen met zich meebrengt. Zo is zo’n vloer bijvoorbeeld onderhoudsvriendelijk en geluiddempend. Daarbij komt dat je pvc uitstekend kunt combineren met vloerverwarming. Toch moet je weten dat niet iedere pvc vloer ook hetzelfde is. Wil je voorkomen dat je deze fout maakt? Dan ben je hier aan het juiste adres. In deze tekst vertellen wij jou namelijk waar je op moet letten bij het kopen van een pvc vloer.

In welke ruimte komt de vloer te liggen?

Zodra jij je gaat verdiepen in pvc vloeren, ontdek je snel genoeg dat er nogal wat te kiezen is. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor pvc vloeren met betonlook, maar ook voor pvc vloeren met houtlook. Als je weet wat jouw voorkeur geniet, ben je er nog niet. Nee, want je moet ook rekening houden met de ruimte waarin de vloer komt te liggen. Gaat het om een grote ruimte? Dan kun je het beste kiezen voor en donkere kleur pvc vloer. Waarom? Omdat de ruimte dan kleiner oogt en een warmere uitstraling krijgt. In kleine ruimtes kun je juist weer beter voor een lichte kleur pvc vloer kiezen. Lichte kleuren weerkaatsen het licht immers, waardoor een ruimte groter lijkt.

Past de vloer bij jouw interieur?

Past de vloer bij jouw interieur

Ga je jouw complete woning onder handen nemen? Dan is de kans groot dat er ook nieuwe meubels komen. In dat geval kun je een de nieuwe pvc vloer afstemmen op de nieuwe meubels. Het kan ook zijn dat er alleen een nieuwe vloer komt en dat de meubels blijven. Kies in dat geval niet lukraak een pvc vloer uit, maar kijk naar jouw huidige meubilair. Je doet er dan namelijk goed aan voor een vloer te kiezen die past bij het interieur. Kies je voor een vloer die (totaal) niet overeenkomt met de huidige kleuren in huis? Dan ontstaat er geen samenhangend geheel en dat wil je uiteraard voorkomen.

Stroken of tegels?

Als je een pvc vloer in huis wilt, kun je kiezen uit stroken en tegels. Wil je dat jouw pvc vloer zo dicht mogelijk in de buurt komt van een echte houten vloer? Dan raden wij je aan voor stroken te kiezen. In dat geval lijkt het namelijk alsof jouw vloer bestaat uit houten planken. Pvc stroken worden tegen elkaar aan gelegd, waardoor je zeker weet dat je straks een strakke vloer hebt.

Naast stroken kun je ook kiezen voor pvc tegels. Je kiest voor deze optie als je het effect van echte tegels wilt nabootsen. Vandaar dat we tegels van pvc vaak terugzien in de keuken en de badkamer. Daarbij komt dat je met pvc tegels het effect van een betonvloer kunt realiseren. Net als stroken worden ook tegels namelijk strak tegen elkaar gelegd.

Klik of plak?

Tot slot moet je kijken of het om een klik- of plakvloer gaat. Wil je de vloer zelf leggen? Kies dan voor een klikvloer. Zo’n vloer leg je door de stroken of tegels in elkaar te klikken. Een klikvloer leg je op vrijwel dezelfde manier als laminaat. Het leggen van een plakvloer is wat complexer. Deze vloer wordt namelijk vastgelijmd op de ondervloer. Voordat pvc op de ondervloer geplakt kan worden, moet je deze eerste egaliseren. Kies je voor een plakvloer? Dan kun je deze het beste laten leggen door een vakman.

Show Comments

No Responses Yet

Leave a Reply