36

Een visgraat laminaatvloer

Een herontdekte vloerentrend

Je bent op zoek naar een vloerbekleding die je niet in elke tweede woning tegenkomt? Je wil een speciale vloer van hoge kwaliteit maar tegen een betaalbare prijs? En misschien heb je er ook zin in om je renovatie vloerenproject volledig zelf uit te voeren?

Heb je dan al eens over visgraat laminaat nagedacht? De interieurbladen hebben het er al een tijdje over. Want visgraat vloeren passen perfect bij moderne interieurstijlen, accessoires en meubels en zijn weer “hip”.

Visgraat is een vloerenpatroon dat al eeuwen geplaatst wordt. Misschien denk je dat zo’n kasteelachtig motief niet echt je ding is, maar in samenspel met een minimalistische interieur of een kleurrijk design is een visgraat laminaatvloer echt een schitterende keuze.

Dankzij hun gemakkelijk kliksysteem zijn laminaatvloeren de perfect oplossing om zelf mee aan de slag te gaan. De vloer wordt zwevend in elkaar geklikt, zonder lijm of andere benodigdheden. Je kiest een goede ondervloer voor de demping van loopgeluiden of de gewenste thermische isolatie, en kunt direct starten met het leggen van je visgraat laminaatvloer.

Hoe plaats je je visgraat laminaatvloer zelf?

Meet de oppervlakte van de kamer precies op en reken er ongeveer 10% snijverlies bij. Als je de pakken laminaat bestelt, kies evenveel pakken van het linkse en rechtse plankentype, die soms ook omschreven worden als type A en type B. Dit heeft te maken met het kliksysteem waarmee de planken in elkaar worden geklikt.

Voor een visgraat laminaatvloer leg je de planken in een hoek van 90 graden tegen elkaar. Daarbij klikt enkel de kopse zijde van een linkse plank in de lange zijde van een rechtse plank en andersom. Er zijn een aantal heel goede installatievideo’s die het zelf plaatsen van een laminaatvloer in visgraat motief duidelijk uitleggen en je stap voor stap laten zien hoe het moet.

Nog een tip: Laat de gesloten pakken zeker zo’n 24 tot 48 uur bij kamertemperatuur rusten zodat het materiaal kan acclimatiseren. Want een laminaatvloer is een vloer gemaakt van natuurlijke materialen die nog steeds onderhevig zijn aan de luchtvochtigheid. Lees hiervoor de meegeleverde installatie- en garantieomschrijving van de fabrikant goed door.

Met een visgraat laminaatvloer creëer je een ruimtelijke effect ook in kleine kamers. Net zoals bij een diagonaal geplaatste laminaatvloer “breekt” het motief met de strakke lijnen van een gewone planken vloer. Je haalt dus een echte blikvanger in huis.

Deze tips zijn mede mogelijk gemaakt door FloorHouse.

Show Comments

No Responses Yet

Leave a Reply