25

PU Gietvloer, wat is dat nou precies

Als je dan eindelijk hebt gekozen dat de nieuwe vloerafwerking een gietvloer mag worden kan je nog eindeloos verdwalen in welke soorten gietvloeren er allemaal zijn. Welke gietvloer past qua woonwensen en gemak bij je, maar ook wel uitstraling past het beste bij de woonstijl die je voor ogen hebt? Allemaal belangrijke afwegingen om tot een uiteindelijk keuze te komen. Tijdens je zoektocht is een van de soorten gietvloer die je tegen kan komen een PU Gietvloer. In deze blog gaan we je alles vertellen over een PU Gietvloer! 

Wat is een PU gietvloer?

Woonschrift.nl voor Solo Gietvloeren afbeelding 2

Misschien handig om bij het begin te beginnen, wat is een PU Gietvloer. PU staat voor Polyurethaan gietvloer. Dit houdt in dat het een kunststof gietvloer is. Doordat het een kunststof gietvloer is is het een elastisch product en daarmee ook zeker geschikt voor bijvoorbeeld nieuwbouwwoningen.  

Binnen de PU Gietvloer kan je nog kiezen tussen twee varianten; de Solo Life of de Solo One. Het materiaal wat wordt gebruikt is precies hetzelfde, dus prijstechnisch zit er geen verschil in. Het gaat echt om de kleur en uitstraling waarin het verschil zit. Ben je opzoek naar een hele strakke vloerafwerking waarbij je een unieke basis hebt om je interieur perfect tot zijn recht te laten komen? Dan is de Solo One gietvloer zeker geschikt! Deze gietvloer wordt namelijk aangebracht in één egale kleur. Hiermee heb je een rustige basis te pakken en kan je nog alle kanten op qua verdere inrichting. Één kleur toch te saai voor je? Dan moet je voor de Solo Life variant gaan! Door een mix van twee verschillende tinten ontstaat er een betonlook-effect in de gietvloer. De structuur hiervan kan je ook nog zelf bepalen. Van druk tot rustig, alles is mogelijk!

Plaatsing PU Gietvloer

Het aanbrengen van een gietvloer kan helaas niet in één dag gebeuren. Het is dan ook goed met je planning hiermee rekening te houden. Het aanbrengen duurt namelijk in totaal 5 dagen. Dan heb je nog rekening te houden met de uitharding van de vloer en ook je verdere verbouwplannen zijn van belang. Krijg je bijvoorbeeld een hele nieuwe dekvloer, dan moet je rekening houden met de droging hiervan. Of gaat er gestuct worden? Zorg dan dat er minimaal een week droogtijd zit tussen het aanbrengen van de gietvloer en het stucwerk. Laat je altijd goed informeren voordat je een planning gaat maken!

Het aanbrengen van de gietvloer zelf duurt dus 5 dagen. Wat gaat er dan precies in die 5 dagen in de woning gebeuren? Als eerste zal de ondergrond voorbewerkt worden en wordt er een primer aangebracht voor een hechting aan de ondergrond. Daarbovenop komt een laag die de kleine oneffenheden uit de ondergrond haalt. De derde laag is de kleurlaag en daarmee ook de zicht laag. Hierbij kan je nog kiezen of je voor de Solo One of Solo Life gaat. Is de keuze gevallen op de Solo Life variant dan mag je op de dag dat de kleurlaag wordt aangebracht ook erbij aanwezig zijn. Samen met de leggers stem je af wat de drukte van de structuur mag worden. De laatste laag is de matte topcoat, de beschermlaag van de vloer.  Deze opbouw zorgt ervoor dat je jarenlang plezier hebt van je gietvloer!

Voordelen van een PU Gietvloer

Woonschrift.nl voor Solo Gietvloeren afbeelding 1

Een PU gietvloer is om meerdere redenen erg populair! Onderhoud is er daar een van. De gietvloer is namelijk enorm praktisch in onderhoud en schoonmaak. Door zijn naadloze karakter is de vloer makkelijk schoon te maken en houdt die moeilijk vuil vast. Daarnaast kan een gietvloer op bijna iedere ondergrond toegepast worden. Denk aan een zandcement of anhydriet dekvloer, tegels of siergrond ondergrond, of zelfs een houten ondervloer met de juiste voorbewerking kan. Dit zorgt ervoor dat gietvloeren niet alleen voor nieuwbouwwoningen, maar ook voor renovatie woningen erg geschikt is. Een gietvloer is door zijn dikte van 3 tot 4 mm ook erg geschikt voor vloerverwarming. Door de minimale dikte heb je namelijk een optimaal rendement van je vloerverwarming. Genoeg voordelen om de keuze te laten vallen op een PU Gietvloer!

Show Comments

No Responses Yet

Leave a Reply