18

Prefab kelder onder jouw nieuwbouw woning

Een nieuw huis bouwen is spannend. Op tekeningen is het altijd lastig te zien hoeveel ruimte je nu uiteindelijk gaat hebben. Je moet er maar op geloven dat je ruimte genoeg hebt. Vooral met de huidige bouwprijzen telt elke vierkante meter. Om extra ruimte te creëren kan een kelder onder de nieuwbouw een mooie keus zijn. In dit artikel vertellen we jou er meer over!

Wat is een prefab kelder?

Een kelder kan gemetseld worden, maar nog mooier is een prefab kelder. De term prefab komt van prefabricated. Wat dus inhoudt dat deze volledig gemaakt is in de fabriek. Het komt kant-en-klaar bij de plek van bestemming aan. Geen gedoe met veel gemetsel aan huis, zo chill! De kelder komt helemaal gereed bij je aan. Hierdoor zijn prefab kelders ook erg geschikt om te plaatsen onder een nieuw te bouwen huis.

Voordelen prefab kelder onder nieuwbouw woning

De voordelen zijn ontelbaar! Allereerst is een prefab kelder bij nieuwbouw compleet waterdicht. Hierdoor hoef je geen zorgen over lekkages, dat is verleden tijd. Het plaatsen van een kelder onder een huis is alleen mogelijk wanneer het een nieuw te bouwen huis betreft. Het is dus verstandig om het dan te doen, want wanneer de woning eenmaal staat is het niet meer mogelijk om een kelder onder het huis te plaatsen. Omdat een prefab kelder zo flexibel te gebruiken is en voor allerlei toepassingen wordt er rekening gehouden met de toepassing van de kelder bij het isoleren van de kelder, de sparingen en aansluitingen voor nutsvoorzieningen. Zo kom je later niet voor verrassingen te staan.

Kosten voor kelder onder nieuwbouw woning

Er is geen vast bedrag te noemen voor een kelder onder een nieuwbouw woning. Er zijn vele maten en afmetingen prefab kelders. Naast de prijs voor de kelder moet je ook rekening houden met de kosten voor de fundering, ventilatie, licht- en watervoorzieningen en het trapgat. De uiteindelijke kosten zijn dus moeilijk als één prijs te noemen. Mocht je kiezen voor een kelder wordt er vanuit de kelderbouwer ook goed contact gehouden met je aannemer zodat alles naar jouw wens en budget wordt!

Ga jij een nieuwbouw woning bouwen en wil je graag nog extra ruimte creëren? Denk dan eens aan een prefab kelder, dit kan zomaar dé oplossing zijn. En daarnaast, een kelder onder het huis kan alleen geplaatst worden als het huis nog gebouwd moet worden, dus dit is je kans!

Show Comments

No Responses Yet

Leave a Reply