41

De kleur rood gebruiken in je interieur: 4 tips

Heb je de kleur rood altijd al willen gebruiken in je interieur, of ben je gewoon op zoek naar een tof thema om je interieur een boost te geven? Rood is niet de meest gangbare kleur wanneer het om interieurdesign gaat, maar kan ongelooflijk goed tot zijn recht komen. Met deze handige en vooral praktische tips kun jij rood (of een andere kleur!) op subtiele manier terug laten komen in je interieur, zonder er een circus van te maken!

De kleur rood gebruiken in je interieur: 4 tips

 1. Maak het wat minder aanwezig

  Een van de makkelijkste (en vaak de leukste) manieren om een kleuraccent in de woning te brengen, is het verven van een muur. Maar een knalrode muur in de woonkamer kan al snel als teveel aanvoelen. Pak het dan ook slim aan. Ga ten eerste op zoek naar een passende kleur rood; geen knalkleur, maar een warme, zachte en wat diepere, aangename kleur. Hierna volgt de belangrijkste stap: maak de gekleurde muur minder actief aanwezig. Je kan de knalrode muur bijvoorbeeld decoreren met mooie ingelijstte foto’s en er op deze manier voor zorgen dat de nadruk niet op de rode kleur ligt, maar op de decoratie! Of plaats een aantal planken en zet deze vol met groene planten – op welke manier je het ook doet, zorg ervoor dat je de kleur breekt.

 2. Houd het klein

  Is een knalrode muur iets teveel van het goede? Houd het dan vooral lekker klein. Een (rood) kleuraccent kan namelijk ook op subtiele manieren aangebracht worden. Denk aan leuke decoratie stukken, rode kussentjes, rode fleecedekens of zelfs schilderijen en muurdecoratie met rode accenten. Op deze manier zie je overal in de woning een subtiel kleurenthema terug, zonder er direct helemaal gek van te worden.

 3. Werk met de kracht van drie

  Ben je groot fan van een kleurenthema, en wil je het op een stijlvolle manier accentrueren? Werk dan met de kracht van drie. Dit houdt in dat je naast (bijvoorbeeld) rood, ook twee andere kleuren in dezelfde rand van het pallet gebruikt; in dit geval dus bijvoorbeeld groen, en paars. Zorg dat alle kleuren evenveel aanwezig zijn en dat de afstand tussen de items altijd even groot is. Zo creeƫr je gegarandeerd een toffe kleurenopstelling die direct de blikvanger van de woning wordt!

  De kleur rood gebruiken in je interieur: 4 tips

 4. Haal de natuur naar binnen

  De kleur rood is nu eenmaal het mooiste wanneer zij gecombineerd wordt met groene accenten. Haal de natuur dan ook naar binnen en accentueer alle rode onderdelen in de woning met het groen van mooie kamerplanten.

Show Comments

No Responses Yet

Leave a Reply