31

Opblaasbare jacuzzi ter aanvulling van je terras

Je tuin of terras is de ideale plek voor gezelligheid of om even helemaal tot rust te komen. Het verrijken van je tuin of terras is daarmee indirect hartstikke goed voor je mentale gezondheid. We gaan het in dit artikel hebben over een terrasgadget waar je misschien nog niet direct aan gedacht had, maar een verademing is voor lichaam en geest: de opblaasbare jacuzzi!

Waarom een opblaasbare jacuzzi?

2 woorden, 12 letters: puur genieten! Een opblaasbare jacuzzi kan gerust gezien worden als luxe product en lijkt in eerste instantie daarom misschien niet voor iedereen weggelegd. Toch vinden we de opblaas jacuzzi in steeds meer tuinen en op steeds meer terrassen terug. Waarom? Omdat het een zeer betaalbare wellness ervaring is. Daarnaast geeft het aanzien. Kom je terug van een stressvolle werkdag? Dan is het heerlijk om in je eentje in te ontspannen, maar hoe gaaf is het om vrienden of familie uit te nodigen om lekker te komen bubbelen op jouw terras? Een onbetaalbare ervaring voor een betaalbare prijs.

Kenmerken van een opblaasbare jacuzzi

Wat is er nu kenmerkend aan zo’n opblaasbare jacuzzi? Hieronder in het kort de meest belangrijke.

Wanden gevuld met lucht

In eerste instantie twijfel je misschien aan de stevigheid en stabiliteit van zo’n opblaas jacuzzi. Echter zal dit je verbazen. De wanden van een goede opblaasbare jacuzzi voelen erg stevig aan en je kunt er met gemak tegenaan leunen.

Eenvoudig op te zetten

Dat de jacuzziwanden gevuld worden met lucht betekent gelukkig niet dat je moet gaan blazen. Ook heb je geen externe pomp nodig. Je spreidt de nog op te blazen kuip uit, koppelt het motorblok – wat ook erg gemakkelijk is – en de jacuzzi wordt geheel vanzelf opgeblazen. Zo doet het motorblok al het werk voor je.

Altijd voorzien van verwarming en bubbels, soms ook van massagestralen

Het water in je jacuzzi kun je altijd verwarmen dankzij een ingebouwde heater die je met het controle paneel – meestal gewoon bereikbaar vanuit de spa – bedient. Via dat controle paneel kun je vrijwel altijd ook een heerlijke bubbelstand aanzetten. Een bubbelstand die zeker niet onderdoet voor een vaste jacuzzi. Afhankelijk van het model is het zelfs mogelijk om massagestralen aan te zetten, voor een heerlijke rugmassage bijvoorbeeld.

Opblaasbare jacuzzi t.o.v. vaste jacuzzi

Verplaatsbaar

Waar een vaste jacuzzi altijd op dezelfde plaats staat – te lomp om te verplaatsen – kun je een opblaasbare jacuzzi wel gewoon verplaatsen als je dat wilt. In dat geval wel even het water eruit laten lopen en het motorblok los koppelen. Zo kun je gerust verschillende plekjes uittesten op je terras.

Minder energiekosten

Dat je de jacuzzi makkelijk kunt verplaatsen, betekent ook dat je de opblaas jacuzzi op ieder gewenst kunt opruimen. Je hoeft hem niet het gehele jaar aan te laten staan, waardoor je veel energiekosten bespaart.

Betere isolatie

Omdat de wanden van een opblaasbare jacuzzi gevuld zijn met lucht, is de isolatie erg goed. Dit betekent dat – in combinatie met een afdekking – de opgebouwde warmte in het jacuzziwater beter bewaard blijft.

Waarop letten als je er een aan gaat schaffen?

Kies je ervoor een opblaasbare spa aan te schaffen, dan hebben we nog een paar tips voor je om op te letten bij het uitzoeken van de juiste jacuzzi.

Jacuzzi opblaasbaar

Grootte

De fabrikanten van opblaas spa’s zien het als pro als er zoveel mogelijk personen in de jacuzzi passen. Vrijwel altijd staat aangegeven hoeveel personen erin passen, maar dit is wel in het geval van dunne mensen die het niet erg vinden dicht op elkaar te zitten. Wat ons betreft mag je er gerust 1 of 2 personen aftellen wil je het écht comfortabel houden in de spa. Kijk daarnaast ook altijd even naar de buitenmaten inclusief de afmetingen van het motorblok, zodat je zeker weet dat de opblaasbare jacuzzi qua grootte ook echt past op he terras.

Functionaliteiten

Niet alle opblaasbare jacuzzi’s hebben dezelfde functionaliteiten. Maak voor jezelf de keuze of je wilt dat de jacuzzi is voorzien van de volgende functionaliteiten, en let daarop in de specificaties van het product:

  • Alleen bubbels of bubbels én massagestralen?
  • Vorm en kleur
  • Verlichting? (Soms wel inbegrepen, maar meestal niet)
  • Zitjes? (Meestal niet inbegrepen)
  • Zoutwatersysteem? (Dan hoef je niet met chloor te desinfecteren, maar met zout)
  • Hardwatersysteem? (Opblaasbare spa’s met een hardwatersysteem zijn beter bestemd tegen kalkafzetting)

Service

Tot slot is service een belangrijk aspect. Er kan natuurlijk altijd wat gebeuren met je jacuzzi, en dan wil je netjes geholpen worden. Vaak gaat dit rechtstreeks met de fabrikant. Kies dus altijd voor een merk waarbij de service goed aangeschreven is. Voorbeelden van goed aangeschreven merken zijn Intex jacuzzi’s, NetSpa en Lay Z Spa.

Show Comments

No Responses Yet

Leave a Reply