18

Op zoek naar ergonomisch meubilair voor op kantoor? Lees dit voor meer informatie!

Tegenwoordig wordt er veel meer nagedacht over een prettige werkplek, waar ook beweging belangrijk is. Op kantoren doen mensen hun best om niet acht uur lang achter een laptop vastgeklampt te zitten. Dit is namelijk niet goed voor je mentale gezondheid, maar ook zeker niet voor je fysieke gesteldheid. Het is daarom goed om als werknemers, maar ook als werkgevers, na te denken over ergonomisch werken. Deze manier van werken zorgt ervoor dat je elk uur even gaat lopen of opstaat. Het gaat erom dat je de juiste werkhouding aanneemt en geen nek of rugklachten krijgt.

Een verstelbaar bureau voor op kantoor of thuis

Naast dat je de mindset van werknemers moet veranderen in een soepelere werkvorm, is het ook de bedoeling dat er ergonomisch meubilair in de kantoren komt te staan. Hetzelfde geldt voor thuiswerkplekken. Als je veel vanuit huis werkt, dan is het wel zo fijn als je een goede werkplek hebt, waarbij je denkt aan een goede werkhouding. Denk aan een bureau die je in hoogte kunt verstellen. Ga bijvoorbeeld een uurtje zittend werken en het volgende uur verstel je het bureau naar de staande positie. Je kunt dan lekker staan en hierdoor neem je een andere houding aan. Je zult zien dat dit een enorm verschil maakt. Je werkhouding is prettiger, je houdt het langer vol en je voelt je fitter. Het is nou eenmaal heel belangrijk om te denken aan je lichaam.

Een verstelbaar bureau voor op kantoor of thuis

Ook bureaustoelen zijn ergonomisch

Naast dat je ergonomisch meubilair terugvindt in bureaus, heb je dit ook voor bureaustoelen. Zo kun je een speciale bureaustoel aanschaffen die gefocust is op de juiste werkhouding. Ook kun je in plaats van een bureaustoel een kruk gebruiken. Op deze manier wordt je lichaam verplicht om een rechte houding aan te nemen en kun je niet onderuit zakken. Zo zijn er natuurlijk nog veel meer meubelen te bedenken. Denk aan een voetensteuntje waarbij je voeten meer in lijn komen te staan met je knieƫn. De 90 graden houding is goed voor je lichaam en werkt erg prettig. Sommige mensen werken zelfs op een bal in plaats van een bureaustoel. Je kunt verschillende manieren uitproberen en kijken wat bij jou past.

Hulp van monteurs met je meubels

Wil je graag nieuw meubilair voor je werkplek, maar weet je eigenlijk niet zo goed hoe je dit in elkaar kunt zetten? Dit is logisch, aangezien je hier niet dagelijks mee bezig bent. Het is aan te raden om dit te laten doen door een monteur. De monteurs van Office Interior zijn gespecialiseerd in dit soort zaken en doen dit dan ook dagelijks. Zo brengen ze de meubels gemakkelijk naar je zolderkamer en hoef je je geen zorgen te maken over dat alles wel goed past. De monteurs weten goed waar ze mee bezig zijn en kunnen een bureau of bureaustoel binnen no-time in elkaar zetten. Zo kun je lekker snel aan de slag met je werk en gebruik maken van je nieuwe ergonomische meubilair.

Show Comments

No Responses Yet

Leave a Reply