29

Ook in de winter van jouw tuin genieten?

De winter is vaak een rustige tijd voor jouw tuin. Het koude en over het algemeen slechte weer zorgen ervoor dat het niet aangenaam is om buiten te zitten en bovendien zijn de planten in de winter in rust. Toch kunnen jouw groene vingers gaan jeuken en het verlangen naar het buiten zijn kan steeds groter worden. Gelukkig is er ook in de wintermaanden nog genoeg te doen in de tuin. Er zijn namelijk genoeg planten om van te genieten in de winter en bovendien is het natuurlijk niet elke dag slecht weer. Daarom geven we je een aantal tips hoe jij ook in de winter van jouw tuin kunt genieten.

Denk eens na over een veranda

Wellicht dat je al een veranda hebt. Dan weet je hoe prettig dit is om in de winter in te zitten. Als je nog geen veranda hebt, is het zeker de moeite waard om hier eens goed over na te denken. Een veranda is misschien een beetje valsspelen, want je zit niet volledig buiten. Maar je kunt in een veranda in de winter echt heerlijk vertoeven. Dankzij de overkapping kun je alsnog lekker droog en warm zitten wanneer het buiten regent of waait. Zeker wanneer je gezellige veranda verlichting in de veranda hebt hangen kun je hier tot in de late uurtjes je tijd doorbrengen. Doordat een veranda werkt als een verlengstuk van je tuin, wordt de tuin meer betrokken bij jouw woning. Hierdoor zul je merken dat je veel vaker buiten zult zitten.    

Maak van je tuintafel een wintertafel

Je kunt je tuin natuurlijk ook opfleuren door potten, manden en bakken met herfst- en winterbloeiers. Zo kun je de tuintafel winters decoreren om zo de gezelligheid in je tuin aan te brengen. Zet er gezellig wat planten op die bestemd zijn tegen het winterse weer en plaats bijvoorbeeld een kleine vuurkorf die brandt op bio ethanol op tafel. Eventueel kun je ook nog een voederschaal voor vogels op de tafel neerzetten. Wanneer je planten op de buitentafel plaatst, is het verstandig om de binnenkant van de potten, bakken of manden voor de zekerheid met bubbeltjesplastic te bekleden. Hierdoor voorkom je dat de wortels van de planten zullen bevriezen.

Winter tuin

Verlicht je tuin

In de winter wordt het natuurlijk al snel donker, terwijl je op sommige avonden juist nog heerlijk in de tuin kunt zitten onder een warm dekentje. Als je dan in een compleet donkere tuin zit kun je elkaar niet zien en dat maakt het natuurlijk ongezellig. Zorg er daarom voor dat je de tuin goed verlicht. Dit kun je doen door een aantal gezellige plekjes in de tuin in de spotlight te zetten en bovendien is het verstandig om de hele tuin te verlichten. Dit kun je bijvoorbeeld doen door wandlampen op de schuttingen te hangen. Let er wel goed op dat de lampen geschikt zijn voor buitengebruik. Het is natuurlijk zonde als je al je tijd en moeite steekt in het verlichten van je tuin en de lampen na één regenbui al kapot zijn.

Show Comments

No Responses Yet

Leave a Reply