22

Elk seizoen genieten op je tuinterras met de beste composiet vlonderplanken

Ben je van plan om een terras aan te leggen in je tuin, maar weet je niet zo goed waar je moet beginnen? Dat is heel logisch, want wanneer je op zoek gaat naar vlonderplanken voor dit nieuwe terras, zijn er tientallen verschillende materialen, soorten, kleuren, lengtes en breedtes, waardoor je wellicht door de bomen het bos niet meer ziet. Waarschijnlijk zie je de volgende soorten vlonderplanken veel voorbijkomen: houten vlonderplanken, composiet vlonderplanken en bamboe vlonderplanken. In deze blog gaan wij dieper in op de steeds populairder wordende soort: composiet vlonderplanken.

Wat zijn composiet vlonderplanken?

Composiet vlonderplanken zijn ideaal wanneer je op zoek bent naar een vlonder terras, waar je weinig onderhoudt aan hoeft te doen en waar je weinig tot geen last hebt van vervelende nadelen zoals kromtrekken of kleurverlies. Hoe dat kan? Composiet is een mix van 50% kunststofvezels en 50% houtvezels en is hiermee de perfecte middenweg van hout of kunststof. Door deze samenstelling heeft composiet wel de sfeervolle uitstraling van hout, maar niet de vervelende nadelen die het materiaal kan hebben. Daarnaast geniet je van de duurzaamheid en het gemak van kunststof!

Alle voordelen van composiet vlonderplanken:

  • Onderhoudsvrij. Je kunt de planken gemakkelijk schoonmaken met een hogedrukspuit en je hoeft de planken niet elk jaar in de beits te zetten.
  • Kleurbehoud. Composiet vlonderplanken worden tijdens de eerste zonnestralen iets lichter, maar zullen daarna altijd hun kleur behouden.
  • Milieuvriendelijk. Composiet is een erg duurzaam product en is ook nog eens recyclebaar.
  • Kindvriendelijk. Bij composietvlonderplanken heb je geen last van splintervorming en ook wordt het niet glad wanneer het in aanraking komt met water.

Wat voor kleuren composiet vlonderplanken zijn er verkrijgbaar?

Wat voor kleuren composiet vlonderplanken zijn er verkrijgbaar

Nog een groot voordeel van composiet planken is, dat ze verkrijgbaar zijn in tientallen, zo niet honderden verschillende kleuren, materialen, reliëf en lengtes en breedtes. Erg populair zijn antraciet, zwarte of donkergrijze composiet vlonderplanken, voor een stijlvolle en moderne tuin. Hou er wel rekening mee dat de donkere kleur zonlicht aantrekt en daardoor warmer kan worden dan lichtere kleuren zoals teak, lichtbruin en lichtgrijs. Ben je op zoek naar vlonderplanken met een echte houtuitstraling? Ook dat is mogelijk. Ga dan voor een composiet vlonderplank met houtnerf of schorsmotief, zo haal jij de echte warmvolle uitstraling van hout in je tuin, terwijl je wel alle gemakken van composiet hebt. Veel planken hebben een dubbele zijde, wat inhoudt dat je zelf kunt kiezen of je de geribbelde kant boven legt of de gladde kant.

Wat zijn de beste composiet vlonderplanken?

In de eerste jaren dat composiet vlonderplanken op de markt kwamen, hadden de planken soms last van vervelende kinderziektes, zoals kromtrekkingen of scheuren. Inmiddels is het materiaal composiet zo ontwikkeld dat je hier niet meer bang voor hoeft te zijn. Natuurlijk hebben wij een paar favoriete merken zoals Elephant, C-Wood, DuoWood en Eva-Last. Alle vier prachtige merken met hoogwaardige kwaliteit composiet vlonderplanken waar je jaren met veel plezier van kunt genieten. Elk merk heeft een groot aanbod verschillende composiet vlonderplanken, allen variërend in verschillende kleuren, lengtes en breedtes, waardoor je gegarandeerd de perfecte vlonderplank vind!

Show Comments

No Responses Yet

Leave a Reply