43

ontspannen in je eigen tuin

onspannen

een luxe werkbank in mijn kas van relaxliving

Het is heerlijk als je in en om je huis te ontspannen… zeker als het weer ook meewerkt. Fijn genieten, heel uitbundig, of heel ingetogen en alles wat daar tussenin zit.

Wij genieten erg van onze tuin, deze is zelfs zo groot dat we een deel ervan aan het omtoveren zijn in een moestuin. Eerst hebben we 2 jaar geoefend en ontdekt dat het erg leuk is om te doen. Het is hard werken om het goed aan te pakken. Wij hebben flinke kleigrond die nu langzamerhand wat zachter en luchtiger wordt. Iedere winter probeer ik me te verdiepen in de juiste aanpak en het maken van plannen om lekkere groente te kweken. Een moestuin is vooral ook een kwestie van plannen en op tijd de juiste dingen te doen.

 

ontspannen in de kas

Inmiddels hebben we een fijne tuinkas gevonden. We kweken daar een paar lekkere dingen als komkommer, tomaat, aubergine, watermeloen en trekken zaadjes voor. In de kas hebben we een handige luxe werkbank staan, waar we de zaailingen kunnen verzorgen. Het is een mooie houten tafel met een handige zinken bak waar je goed de potjes kunt vullen met aarde.

 

de tuin

Niet alleen de moestuin is belangrijk, want je kunt ook lekker lezen, bewegen, eten en ontspannen in de achtertuin. Iedereen heeft wel iets dat belangrijk is in de tuin. Ik denk bijvoorbeeld aan een vijver, een zwembad, een buitenkeuken of veel ruimte voor een loungeplek…. Gelukkig maar dat we niet allemaal hetzelfde leuk vinden.  Bij relaxliving kun je allerlei zaken vinden die de tuinvreugde kan verhogen.
Op mijn verlanglijstje staat bijvoorbeeld nog een pizzaoven, een parasol, een tuinbank en een terrasverwarming voor de koude avonden… Wat staat er op die van jou?

ontspannen

de werkbank in mijn net aangeplante tuinkas

ontspannen

een ander zonnig plekje in mijn tuin

ontspannen

ontspannen op een loungeset. (foto via stylizimoblog)

Show Comments

No Responses Yet

Leave a Reply