39

nieuwe tuinplannen maken met een hovenier

Het gras bij de buren is altijd een beetje groener… Dat is een gezegde die je zowel letterlijk als figuurlijk kunt lezen. Op dit moment is het gras bij mijn buren echt een beetje groener. Dat ziet er mooi en fris uit en af en toe gluren we even over het hek… We zouden dit echt goed moeten aanpakken, want anders wordt het van kwaad tot erger…
Wil jij ook graag je tuin eens goed opknappen, maar weet je niet waar je beginnen moet. Dan kan een hovenier je goed helpen met het maken van nieuwe tuinplannen. Zij weten alles over tuinen en door hun ervaring kunnen ze je goed op weg helpen..

Een hovenier is een tuinman die op allerlei groene plekken inzetbaar is, zoals:
– het ontwerpen van een tuin, een gazon of een andere groenplek
– graafwerk en andere grondwerkzaamheden
– levering van zand, tuinaarde, plantsoen en materialen
– het inrichten van je tuin, het leggen van een nieuw gazon of poten van planten
– de aanleg van (sier)bestrating
– het plaatsen van schuttingen, vlonders en damwanden
– het beheer en onderhoud van je tuin, het gazon of andere plekken in je tuin

Op de site van hovenier-weetjes kun je van alles lezen over zaken die met je tuin te maken hebben. Zo kun je er bijvoorbeeld lezen hoe het ontwerpen van een tuin in zijn werk gaat. Waar je aan kunt denken, waar je inspiratie kunt opdoen en hoe je een offerte kunt aanvragen.
Ook kun je er nalezen welke bestrating er is, hoe je het zelf kunt aanpakken, hoe je de bestrating schoon kunt maken en welke legpatronen er zijn… Ook is er informatie over vijvers, mozaïekpatronen en heel veel bespaartips…

Als ik naar ons gras kijk weet ik volgens mij al wat we moeten doen.. Willen we het echt goed krijgen, dan kunnen  we beter een hovenier  laten komen. Hij heeft de kennis, de materialen en de ervaring om het goed aan te pakken. Misschien is een jaarlijkse onderhoudsbeurt helemaal geen slecht idee. Vaak denk je overal verstand van te hebben, maar ja.. soms is het inhuren van een ervaren kracht het beste wat je kunt doen!

Wil je aan de slag in je tuin en de boel helemaal omgooien. Dan is het handig om je wensen te inventariseren. Om je te helpen vindt je hier een free printable pdf (tuin wensenlijst  ) om de eerste stap te zetten. Daarna raad ik aan om dan snel eens rond te snuffelen op de handige site van hoveniers-weetjes! Veel succes!

de tuin wensenlijst om uit te printen en in te vullen

de tuin wensenlijst om uit te printen en in te vullen

Bewaren

Show Comments

One Response

  1. Marlies 4 maart 2016

Leave a Reply