9

Nieuwe meubels kopen: waar let je op?

Op zoek naar een nieuwe bank, eetkamertafel, tv-meubel of een ander meubelstuk? Dan kom je al gauw in de brede interieurwereld terecht. En geloof ons, die is zeer groot. Als je niet goed weet waar je op moet letten, wordt het dan ook wel héél lastig om de juiste beslissing te maken. Want waar let je eigenlijk op bij het kopen van nieuwe meubels? Hoe weet je zeker dat je hier ook jaren plezier van zult hebben? Wil je absoluut geen miskoop begaan? Maak dan slim gebruik van de volgende tips en ontdek de meubels die bij jou passen. 

Kies voor kwaliteit 

De gemiddelde consument vindt duurzaamheid steeds belangrijker bij het doen van aankopen. Nieuwe meubels zijn een flinke investering. Dan wil je er dus wel zeker van zijn dat ze jaren mooi blijven. Wanneer je op zoek bent naar meubels voor de lange termijn, dan is het belangrijk om extra goed op de kwaliteit van de producten te letten. Kies niet voor B-merken omdat dit nou eenmaal iets goedkoper is, maar spaar liever iets langer door zodat je echt van kwaliteit kunt genieten. 

Denk bijvoorbeeld aan Bert Plantagie meubels. Deze meubels worden gekenmerkt door hun eigentijdse en tijdloze uitstraling en worden enkel vervaardigd van de meest kwalitatieve materialen. Daar heb je echt jaren profijt van. Maak van goedkoop geen duurkoop en kies voor kwaliteit. 

Praktisch? 

Praktisch 

Het is uiteraard ook van belang dat de meubels praktisch in gebruik zijn. Stel, je hebt een gezin met jonge kinderen. Dan is een stoffen bank misschien prachtig, maar niet als je hier ieder vlekje op ziet. De kans is nou eenmaal groot dat er een keer een beker wordt omgestoten of dat er op andere manieren vlekken in de stof terechtkomen. Zonde! Kies daarom bij voorkeur voor materialen die makkelijker afneembaar zijn. Dit geldt overigens ook als je huisdieren hebt. 

Denk daarnaast ook na over de grootte van de meubels. Zeker wanneer je een bank of eetkamertafel koopt. Ontvang je bijvoorbeeld vaak familie en vrienden over de vloer? Of heb je zelf een groot gezin? Dan is het wel belangrijk dat iedereen een plekje heeft. 

De juiste stijl 

En tenslotte is het natuurlijk ook nog goed om alvast over de stijl na te denken. Geen mens is hetzelfde. Daarom zal ook geen interieur hetzelfde zijn. Het is belangrijk om voor een stijl te kiezen die bij jouw woning past. Niet alleen bij je woning, maar ook bij je eigen persoonlijkheid. Een stijl die past bij wie je bent en wat je wil laten zien aan de buitenwereld. 

Heb je geen idee welke stijl aan jouw wensen of smaak voldoet? Dan is het slim om verschillende meubelzaken te bezoeken, inspiratie op te doen in tijdschriften of Pinterest te gebruiken. Stel een moodboard samen op basis van de inspiratie die je hebt opgedaan. Besteed aandacht aan het kleurgebruik, de vormgeving en andere speciale accenten die jou extra aanspreken. Op basis van dit moodboard wordt het vervolgens een stuk eenvoudiger om de juiste keuze te maken. 

Show Comments

No Responses Yet

Leave a Reply