33

mijn huis in beeld

de cactustuin waar ik pas iets over schreef

de cactustuin waar ik pas iets over schreef

Mijn huis is vorige week gefotografeerd. Wij wonen er al 5 jaar met veel plezier en hopen er nog lang te blijven. Ik vond het leuk dat er eens iemand met andere ogen naar keek. Dan zie je zelf je huis ook eens vanuit een ander perspectief.
Wij hebben een kleurrijk huis, ik hou erg van kleuren om me heen, maar gek genoeg niet in mijn kleren. Ik val niet graag op, denk ik. Maar goed… zij zag vooral de dingen die ik zelf heb gemaakt. Ook dat doe ik graag, hoewel dat wel hapsnap tussendoor gaat, tijd te kort….. Vaak krijg ik ineens een brainwave en dan moet de klus ook snel gebeuren… Ik verzamel immers genoeg zelfmaak-ideetjes op mijn blog…

De fotograaf Stefanie Hodnik maakt foto’s van onder andere interieurs en gebruikt daarbij alleen het daglicht. Gelukkig was het een zonnige dag en moesten zelfs de gordijnen dicht… Als je de foto’s ziet, zou je niet zeggen dat het winter is… Ik laat maar een klein hoekje van mijn huis zien… de rest volgt. Als je nieuwsgierig bent, hou het blog dan maar in de gaten….

mijn leeshoekje met in de hoek de boom met vogels van strijkkralen

mijn leeshoekje met in de hoek de boom met vogels van strijkkralen

Ik wil even stilstaan bij een zelfmaak-idee, misschien brengt het jullie ook weer op ideeën.
Quotes zijn erg in en omdat ze mij wel aanspreken heb ik er laatst eentje geborduurd. Gewoon op een groot wit doek.
Ik gebruikte:
– groot wit doek van de action
borduurzijde antraciet
– dikke draad fluor pink van bravo
– fluor verf geel van creall
Ik koos een quote uit die ik leuk vond. Ik schreef dit met een potlood op het doek en ging hierover borduren. Toen het klaar was maakte in een ‘denkballon’ met lijm. Hierop plakte ik de dikke draad. Daarna heb ik de zijkant fluor-geel geverfd. Dit accent zie je niet, maar is lekker subtiel. Bij mooi weer zie je dit geel reflecteren op de muur, dat vind ik leuk.  Het borduren is even een klusje, maar in een weekend is het wel klaar. En… zoals je weet…. handwerken is chocolade voor je brein… je wordt er lekker rustig van!

de geborduurde quote

de geborduurde quote

Show Comments

2 Comments

  1. janneke 5 april 2013

Leave a Reply