38

een cactussen tuintje

een rijtje cactussen op de muur

een rijtje cactussen op de muur

Van de week heb ik samen met mijn dochter een cactussen tuintje gemaakt. Een half jaar geleden kwam zij voor het eerst thuis met een mini cactus. Ik moest gelijk aan vroeger denken, toen had ik dat ook. Sinds die tijd zag ik ineens veel meer cactussen voorbij komen. De cactus is gewoon weer helemaal hip en terug van weggeweest.

In de tussentijd heb ik veel leuke cactus-inspiratie gezien. Zo zag ik dat je een cactus kunt breien, zag ik een cactus van fimo klei, of eentje van porselein en vilt. Ook kun je je eigen zen garden samenstellen…

Maar goed even verder met mijn verhaal: van de week was ik in het tuincentrum en daar zag ik ineens een tafels vol met cactussen. Ze waren leuk geprijsd en ze zagen er goed uit, dus ik kon het niet laten ze mee te nemen… Die avond heb ik samen met mijn dochter een cactus tuintje gemaakt. We gebruikten hiervoor:
– grote en kleine cactussen
– glazen van de hema
– vierkante glazen vasen van het tuincentrum
– een zal cactus aarde
– een oud lapje
– een lepel/schaar/vorkje en oude kranten
Omdat wij de potjes om de cactussen wel leuk vinden, hebben we bij een paar deze laten zitten. Bij de anderen hebben we voorzichtig de cactussen in de glaasjes gepoot. We gebruikten een oud lapje voor de stekels en kleine lepeltjes voor de aarde, omdat de aarde heel snel tussen de stekels komt… Het was dus even een klusje, maar na een half uur was de klus geklaard. Wij hebben een hip cactus tuintje op de vensterbank. Ze hoeven niet veel water, dus ze passen goed bij ons!

benodigdheden

benodigdheden

de benodigdheden

verpoten maar…

scheppen maar...

scheppen maar…

ons cactus tuintje

ons cactus tuintje

 

ons tuintje

ons tuintje

Show Comments

5 Comments

  1. Wooncafé 39 19 maart 2013
    • Petra 19 maart 2013
      • Wooncafé 39 19 maart 2013
  2. MaaktNietUit 2 september 2014

Leave a Reply