44

De voordelen van vloerverwarming

Vloerverwarming is razend populair en wordt in steeds meer woningen aangelegd. Daar zijn heel veel redenen voor. Vloerverwarming heeft namelijk best veel voordelen en maar weinig nadelen. Eigenlijk is er maar één nadeel: de kosten. Maar… die kun je terugverdienen!

1. Je kunt de vloerverwarming terugverdienen

Wij Nederlanders houden van goedkoop. Vloerverwarming valt helaas meestal niet in de categorie goedkoop. Toch hoeft dat je niet tegen te houden: je verdient vloerverwarming terug. Mensen die vloerverwarming aanleggen, geven aan dat ze veel minder kosten hebben bij het verwarmen van de woning. Dat komt voor een groot deel omdat warme lucht opstijgt en het verwarmen van de vloer veel efficiënter is dan het verwarmen van radiatoren. De vloerverwarmingsbuizen geven optimaal hun warmte af aan de vloer en er gaat weinig energie verloren.

2. Je hoeft de thermostaat minder hoog te zetten

Je lichaamsuiteinden – handen, voeten en hoofd – verliezen het snelst energie. Als je koude handen of voeten hebt, heb je het al snel over je hele lichaam koud. Andersom geldt dat je het al snel comfortabel warm hebt als je voeten warm zijn. Met vloerverwarming heb je lekker warme voeten en dat zul je merken! Met vloerverwarming zet je de thermostaat gemiddeld zo’n 2-3 graden lager!

3. Het is milieuvriendelijk

Vloerverwarming kan worden aangesloten op de CV-ketel, maar er is ook elektrische vloerverwarming. De laatste is het meest milieuvriendelijk, want dan kan de benodigde energie worden opgewekt door wind- of zonne-energie. Maar beide soorten vloerverwarming zijn beter voor het milieu dan verwarming door middel van radiatoren, want vloerverwarming is veel efficiënter.

4. Je kunt elke ruimte verwarmen

In elke ruimte kan zonder problemen vloerverwarming geïnstalleerd worden. Je kunt zelfs vloerverwarming in de badkamer installeren! Dat is ideaal, want zo is de ruimte snel verwarmd en heb je geen last van koude voeten. Plus natuurlijk het voordeel dat vloerverwarming niet gevoelig is voor vocht en dus ook nooit zal gaan roesten.

5. Het kan bij bijna elk vloertype

Niet alle vloertypen zijn geschikt voor vloerverwarming. Een echte houten vloer zal bijvoorbeeld uitdrogen door de voortdurende warmte. Echter, vrijwel alle moderne vloeren zijn prima geschikt voor vloerverwarming. Je kunt het dus gebruiken bij bijna elk vloertype.

6. Geen lelijke radiatoren meer

Radiatoren zijn vaak opvallend en niet erg mooi. Ze worden gewoon gevonden omdat ze er nu eenmaal bij horen, maar echt mooi zijn ze niet. Als je vloerverwarming neemt, kunnen in veel gevallen de radiatoren worden verwijderd. Zo krijg je meer ruimte in huis en je hoeft niet meer tegen die lelijke dingen aan te kijken.

Vloerverwarming heeft veel verschillende voordelen. Niet alleen zijn er praktische voordelen, maar het is ook nog eens beter voor het milieu. Wel moet je bij het kopen van een nieuw huis goed opletten of er mogelijkheden zijn om vloerverwarming te installeren. Wil jij deze winter lekker warme voeten hebben? Dan kies jij ook voor vloerverwarming!

 

Show Comments

No Responses Yet

Leave a Reply