34

meer buiten zitten onder de kapschuur

een kapschuur in de tuin

een kapschuur in de tuin via

Lange avonden in de tuin zitten… dat is iets om naar uit te kijken. Dit kan vooral als je onder een overkapping kunt zitten, je zit dan droog en de warmte blijft beter hangen. Een overkapping aan je huis noem je een veranda, een overkapping in je tuin heet een kapschuur. De kapschuur kan op maat gemaakt worden en gekoppeld worden aan je schuur. Een voordeel is het feit dat kapschuren vaak passen bij de woning of de tuin.

 

Kenmerken van een kapschuur

Kapschuren kunnen van elkaar verschillen, maar er zijn natuurlijk ook veel overeenkomsten. Ik denk dan bijvoorbeeld aan:
– het dak: er zijn kapschuren met platte of schuine daken, de keus hiervoor hangt samen met de stijl in je tuin.
– de dakshingles: dit zijn de zogenaamde dwarsbalken, deze beschermen de kapschuur tegen regen en andere vormen van slecht weer.
– de zijwand: bijna elke kapschuur heeft minstens één zijwand, met de zijwanden kun je goed uit de wind zitten. Dit is helemaal handig als je een loungeset in de kapschuur wilt zetten, of om bijvoorbeeld lampen en heaters aan de zijwand op te hangen. Tijdens de donkere avonden is het prettig om een gezellig lichtje te hebben.
– de constructie: kapschuren zijn vaak gemaakt van blokhutprofielen of Zweeds rabat. Hierdoor zijn er geen openingen tussen de planken, de palen of latten waardoor de kapschuur beschermd is tegen tocht of de wind.

 

de voordelen van een kapschuur

Met kapschuren kun je alle kanten uit, het grote voordeel is dat ze een groot deel van een stuk terras in de tuin afdekken. Hierdoor is het mogelijk dat je een groot deel van het jaar buiten kunt zitten. Als de kapschuur erg groot is, kan deze ook dienen als carport voor je auto. De lange zijwanden zorgen ervoor dat je goed uit de wind kunt zitten en opgewassen bent tegen slechte weersomstandigheden. Tenslotte zijn er veel kapschuur-varianten waar afsluitbare schuren in gebouwd worden.
Op de website Kapschuur kun je verschillende kapschuren bewonderen. Je kunt op de website ook gebruik maken van een zoekfunctie om bepaalde varianten te filteren, zo kun je bijvoorbeeld kijken naar het type dak of bepaalde afmetingen. Tevens kun je op deze website kijken naar verschillende tuinkamers. Dit zijn tuinhuisjes die goed geïsoleerd zijn, waardoor je hier het hele jaar door kunt zitten, genieten of werken. Kijk voor meer informatie op Tuinkamers.

een kapschuur in de tuin

een kapschuur in de tuin via

kapschuur

een kapschuur met schuurtje via

Show Comments

No Responses Yet

Leave a Reply