9

Maak nu nog gebruik van ISDE subsidie om uw woning te verduurzamen

Het verduurzamen van uw woning is niet alleen goed voor het milieu, maar kan ook een aanzienlijke besparing op uw energierekening opleveren. Een van de manieren om dit te bereiken is door gebruik te maken van de Investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE).

Wat is de ISDE?

De ISDE subsidie is een initiatief van de Nederlandse overheid om huiseigenaren te stimuleren om te investeren in duurzame energieoplossingen, zoals zonneboilers, warmtepompen, pelletkachels en biomassaketels. Deze subsidie kan oplopen tot duizenden euro’s, afhankelijk van het type installatie en de omvang van de investering.

Het aanvragen van de ISDE subsidie is relatief eenvoudig. U kunt dit doen via de website van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO). Het is belangrijk om te weten dat de subsidie alleen geldt voor nieuwe installaties en dat u de aanvraag binnen 12 maanden na de installatie moet indienen.

Het is ook belangrijk om te weten dat de ISDE subsidie niet het volledige bedrag van de investering dekt. Het is bedoeld als een tegemoetkoming in de kosten en om de terugverdientijd van de investering te verkorten.

Wat zijn de voorwaarden?

Er zijn verschillende voorwaarden verbonden aan de ISDE subsidie:

  • Eigenaar van de woning: U moet de eigenaar van de woning zijn.
  • Zelf in de woning wonen: U moet zelf in de woning wonen.
  • Nieuwe installaties: De subsidie geldt alleen voor nieuwe installaties.
  • Aanvraag binnen 12 maanden: U moet de aanvraag binnen 12 maanden na de installatie indienen.
  • Installatie in Nederland: U moet de maatregel in Nederland laten installeren.
  • In gebruik binnen 24 maanden: U moet de warmtepomp, zonneboiler of windturbine in gebruik nemen binnen 24 maanden nadat u de beslissing over de verlening van de subsidieaanvraag heeft ontvangen.
  • Bewijs van installatie: U heeft bewijs nodig dat een bouwinstallatiebedrijf het apparaat heeft geïnstalleerd.
  • Factuur en betaalbewijs: U heeft een factuur en betaalbewijs nodig van de aanschaf en van de installatie door het bouwinstallatiebedrijf.
  • Minimaal één jaar in eigendom: De maatregelen blijven minimaal één jaar in uw eigendom en geïnstalleerd in of aan het pand. Dit geldt vanaf de datum van de subsidievaststelling.

Het is belangrijk om te weten dat de ISDE subsidie niet het volledige bedrag van de investering dekt. Het is bedoeld als een tegemoetkoming in de kosten en om de terugverdientijd van de investering te verkorten. Het exacte subsidiebedrag dat u ontvangt, is afhankelijk van het type en het aantal verduurzamingsmaatregelen dat u laat installeren.

Wat zijn de voorwaarden?

Installatie door een erkend bouwbedrijf

Een van de belangrijkste voorwaarden om in aanmerking te komen voor de ISDE subsidie is dat u uw installatie of isolatie laat plaatsen door een erkend bouwbedrijf. Een erkend bedrijf is een bedrijf dat staat ingeschreven bij de Kamer van Koophandel (KvK). 

Een professioneel installatiebureau zoals isolatiebedrijf Lammertink isolatie heeft de juiste kennis en ervaring om de installatie veilig en efficiënt uit te voeren. Bovendien kunnen zij u adviseren over de beste oplossing voor uw specifieke situatie en u middels een stappenplan helpen bij het aanvragen van de ISDE subsidie.

Het verduurzamen van uw woning is een investering in de toekomst. Niet alleen voor het milieu, maar ook voor uw portemonnee. Maak dus nu nog gebruik van de ISDE subsidie en zet de eerste stap naar een duurzamere woning.

Meer informatie over het isoleren van uw woning? Lees dan ook ons artikel met 5 tips over het isoleren van je woning.

Show Comments

No Responses Yet

Leave a Reply