37

Maak eens plannen voor je droomtuin

plannen voor de droomtuin

de geneugten van een overkapping in de tuin via

Herken je dat… je zit lekker in de tuin en geniet van het mooie weer en op eens zie je weer veel achterstallig onderhoud. Dan bedenk je dat je toch weer even hard aan de slag moet in de tuin. Het lijkt soms wel alsof onkruid harder groeit dan de rest van de planten. Wanneer je het bijhoudt, dan is het een prima klusje om te doen.

Tuinieren is wel heel goed voor je. Je oefent ongemerkt je lichaam, je gebruikt al je spieren en daarbij ben je puur met je tuin bezig, zonder afleidende prikkels. Wanneer je vervolgens klaar bent, dan zal je met nog meer plezier van de ondergaande zon in je opgeknapte tuin genieten.

 

plannen voor je droomtuin

Als je in je tuin zit is dat een mooi moment om het eens rustige te bekijken: hoe ziet je tuin er nu uit. Ben je er blij mee, of mis je nog iets. Wanneer is het de laatste keer dat je echt wat veranderd hebt aan je tuin? Het is soms bijzonder leuk om een plan te maken voor je tuin. De realisatie hoeft niet vandaag op morgen, neem je tijd, maar maak bijvoorbeeld eens een lijstje en een tekening van je droomtuin. Hier vind je enkele tips:

 

1. Gebruik een ontwerpprogramma

Er zijn verschillende online tekenprogramma’s beschikbaar om een tuinontwerp te maken. Deze kun je eenvoudig via Google vinden en mee aan de slag gaan.

 

2. de aanleg van een buitenkraan

Wanneer je toch aan te tekenen bent, zorg dan voor een goede buitenkraan. Dat maakt het tuinieren een stuk gemakkelijker. Wanneer je de kraan zelf niet kan aanleggen, laat dit dan doen door een vakman. Heb je een grote tuin? Dan kan een dompelpomp ook heel goed dienst doen voor je tuin. Er wordt dan slootwater gebruikt in plaats van schoon leidingwater.

 

3. Neem een overkapping

Om bijna het hele jaar door van je nieuwe tuin te kunnen genieten, is een mooie terrasoverkapping een prachtige aanvulling. Wanneer je denkt dat dit een bijzonder grote investering is, dan kun je verrast worden. Kijk eens op Tuinmaximaal, daar zie je verschillende mogelijkheden.

 

4. Bedenk welke bomen je gebruikt

Bomen groeien sneller dan je denkt. Wanneer je een relatief kleine tuin hebt, zorg dan dat de bomen niet te hoog worden. Blad in de tuin van je buren, wordt over het algemeen niet gewaardeerd. Zoek je een kleine boom dan kun je ook denken aan een Laurier op stam, een bolplataan of een zuilbeuk.

 

5. Leuke potplanten zijn arbeidsintensief

Wanneer je verschillende bloempotten gebruikt geeft dat een speels effect aan je tuin. Maar het is ook behoorlijk arbeidsintensief. De planten moeten dagelijks water krijgen, dus ook wanneer je op vakantie bent. Grote bloempotten kunnen al weer wat meer water herbergen

Veel plezier bij het maken van je plannen en succes met de uitvoering!

droomtuin

een bloempottenwand via

plannen voor je droomtuin

maak een tekening van je tuin via

Bewaren

Bewaren

Show Comments

No Responses Yet

Leave a Reply