54

maak een eenvoudig wandkleed van wol

wandkleed

mijn wandhanger van wol

Ken je deze woorden nog… schering en inslag… De schering is de kettingdraad die opgezet wordt op een weefgetouw. De inslag is de draad die je heen en weer haalt en die het patroon maakt. Weven is dus eigenlijk het vervlechten van horizontale en verticale draden tot een stuk textiel. Je kunt weven op een eenvoudig weefraam tot op een computergestuurd weefgetouw en alles wat daar tussen zit. Weven is een mooie ambacht die al eeuwenlang wordt gebruikt.
Edelkoort voorspelde in 2011 dat er een tsunami van textiel aan zou komen. Ze vertelde dat de consument eerst wat zal aarzelen, maar daarna zal kiezen voor dit (destijds bijna uitstervende) materiaal. En kijk nu om je heen…je komt de ambachten met textiel inderdaad veel tegen. Veel mensen zijn weer met textiel aan het breien, haken, macrameeën, vlechten en knopen. Handgemaakte producten sluiten aan bij de vraag naar duurzame, exclusieve en persoonlijke producten met een eigen verrassend verhaal.

Overal kom je nu allerlei mooie wanddecoraties vinden. Op pinterest is veel beeldmateriaal te vinden. Ook kun je ter inspiratie het artikel over de kunstenaar Natalie Miller op designfiles lezen of het verhaal op het treasure&travelsblog.

De wandhanger (of is het wanddecoratie, wandkleed of wandstuk?) kun je met allerlei technieken maken. Moeilijk, makkelijk, met knopen, geweven, met stroken, met touw, met planten, met wol, met… Er zijn 1000’en mogelijkheden, dus zo kwam ik op het idee om er zelf eentje te maken.

wandhanger

de benodighededen voor de wandhanger

Wat heb je nodig:

– een mooie tak
– bolletjes wol
– pompommakers
– schaar, naald en kralen

Zo maak je het

1. Leg alles klaar.
2. Maak lange draden en zorg dat ze niet door de war raken.
3. Bevestig de draden met een opzetlus aan de stok (zie foto)
4. Maak een vlecht en bevestig deze als ophanging aan de tak.
5. Maak een paar pompoms en kwastjes en hang ze in je hanger op.
6. Laat de draden hangen of knip ze in een mooie vorm.

Ik ben tevreden met mijn hanger, ze hangt er mooi bij!

knoop

de opzet-knoop stap voor stap

wandkleed

zo maak je de kwastjes..

wandkleed

de wandhanger heeft een mooi plekje boven de bank

Zoek je nog meer inspiratie? Kijk dan eens op mijn pinterest-bord.[:en]

wandhanger

mijn wandhanger van wol

Show Comments

One Response

  1. Kees 11 februari 2015

Leave a Reply