33

wat over loungen en keuzestress…

loungen

een loft met een hoekbank via

Je vraagt je wellicht af wat deze woorden met elkaar te maken hebben. Loungen en keuzestress kan niet samengaan zou je denken, tot dat je aan een nieuw bankstel toe bent. Een bankstel heeft een gemiddelde levensduur van ruim 8 jaar en is een heel belangrijk onderdeel van je interieur.

En wanneer je dan een nieuwe bank moet uitzoeken, dan beginnen de keuzes. Wordt het een bankstel, losse stoelen, een loveseat of wordt het een hoekbank. Het staat centraal in je woonkamer. Het is een plek voor gezellige avonden met een vriendin, waar je televisie kijkt of heerlijk kunt neerploffen na een dag op je werk. Dan biedt een hoekbank wel een bijzonder comfort.

 

Wel of geen hoekbank?

Een hoekbank is vaak groter dan je denkt. In een showroom lijkt het makkelijk te passen, maar in je woonkamer komt dat toch altijd anders uit. Aan de andere kant creƫert een hoekbank juist weer een ruimtelijk effect. Wanneer je denkt dat er veel mensen te gelijk plaats kunnen nemen, dan kom je wat bedrogen uit. De zitting in de hoek kun je niet volwaardig meetellen, omdat je daar je benen niet kwijt kunt. Nu is deze plek wel het meeste geliefd bij de gezinsleden omdat zij hun benen languit op de bank kunnen leggen.

Niet in de hoek

Anders dan de naam doet denken is het niet noodzakelijk om een hoekbank in de hoek van je woonkamer te plaatsen. Wanneer je de bank een stukje van de achterwand af plaatst, dan geeft dit een ruimtelijk effect. Een sidetable achter de bank maakt dat je interieur ruimte en luxe uitstraalt.

 

Kleur

Bankstellen zijn in vele kleuren beschikbaar. De keuze is enorm, zelfs per kleur is er nog een grote variatie in kleurschakeringen. Je kunt een uitdagende kleur uitzoeken, maar het risico bestaat dat je na redelijke korte tijd naar een andere kleur op zoek gaat. Je kan er ook voor kiezen om voor het bankstel redelijk natuurlijke of rustige kleuren te gaan en hier kussentjes bij te zoeken, die kleur aan je interieur bieden. Die zijn eenvoudig te wisselen.

 

Zitcomfort en loungen

Natuurlijk is het allerbelangrijkste dat je een beetje lekker kan zitten op een bank. Let daarom goed op zitcomfort en of de afmetingen van de bank passen bij de lengte van jouzelf en je gezinsleden. Wanneer je een te korte bank aanschaft als je lang bent, dan weet je dat je vanaf de eerste dag uitkijkt naar een nieuwe bank….

Het advies is dus: maak een goede keuze en beleef veel plezier van je bank!

loungen

lui loungen via

Bewaren

Bewaren

Show Comments

No Responses Yet

Leave a Reply