32

Last minute citytrip: zo laat je je huis netjes achter

Kon je het niet laten en heb je een last minute citytrip geboekt? Hartstikke leuk! Maar zo’n last minute citytrip is natuurlijk vaak wat kort dag; en dat kan de planning lastig maken. Hoe zorg je er nu voor dat je jouw huis netjes achterlaat zodat jij onbezorgd van je last minute citytrip kunt gaan genieten? We geven je een paar handige tips!

1. Maak duidelijke afspraken

Zorg dat iemand (familie, vrienden of buren) een sleutel van de woning heeft, en regelmatig planten, dieren of andere belangrijke zaken in je woning kan regelen. Of dit nodig is hangt natuurlijk af van de duur van je citytrip. Niet alleen zorg je er zo voor dat je huis verzorgd achterblijft, maar ook dat mogelijke inbrekers afgeschrikt worden omdat er toch regelmatig iemand in de woning te vinden is.

2. Breng mensen op de hoogte

Zet je last minute citytrip natuurlijk niet op al je social media; niet iedereen hoeft te weten dat jouw huis die dagen leeg is. Maar zorg wel dat je buren, familie of vrienden op de hoogte zijn. Zo kunnen zij een oogje in het zeil houden.

Last minute citytrip voorbereidingen

3. Breng bezorgers op de hoogte

Om te voorkomen dat je thuis komt en er allerlei (eventueel verwaterde) pakketjes voor de deur staan, is het belangrijk om bezorgers te laten weten dat je er even niet bent. Denk bijvoorbeeld aan abonnementen met grote dozen vol verse groenten of iets dergelijks. Laat je buren het oppikken, of pauzeer het abonnement even.

4. Laat je gegevens achter

Wie draagt er deze vakantie zorg voor je woning? Zorg dat deze persoon op de hoogte is van waar je blijft, en dat deze alle benodigde contactnummers heeft. Jouw mobiele nummer natuurlijk, maar ook nummers van bijvoorbeeld het hotel. Zo kunnen ze je altijd bereiken mocht er iets met de woning zijn.

5. Grote schoonmaak en klusjes

Heb je nog wat tijd tot je beschikking? Doe dan een grote schoonmaak voordat je op vakantie gaat. Niets zo fijn als thuiskomen in een schoon, fris geurend huis. Was de ramen, maak de keukenkastjes schoon en zorg dat er goed gestofzuigd is. Doe ook alle vakantie klusjes meteen even; dan kun je gerust ademhalen wanneer je terugkomt!

6. Geurverfrissers

Een woning die voor langere tijd dicht blijft (lees: geen open deuren of ramen) kan wat muf gaan ruiken. Zorg dus dat je voldoende geurverfrissers in de woning plaatst om in een lekker ruikend huis thuis te komen.

7. Check de programmering

Heb je verwarming of verlichting geprogrammeerd? Dan mogen deze programma’s nu natuurlijk aangepast worden!

Show Comments

No Responses Yet

Leave a Reply