45

budget tips voor citytrip naar New York met een puber

budgettips citytrip naar New York met puber

de door ons bezochte highlights van New York

Samen met mijn dochter van 14 hebben we een bezoek gebracht aan New York, deze reis stond hoog op ons wensenlijstje. We hadden veel voorpret en tijdens onze trip hebben we erg genoten. Realy awesome!
Als je ook naar New York wilt, heb je vast wel iets aan onze budgettips voor een citytrip naar New York…

 

1. De voorbereidingen van de citytrip naar New York

Goed voorbereiden voor een vakantie doen we niet altijd, het is immers ook leuk om verrast te worden. Maar voor het reisje naar New York leek het ons handig om dit goed aan te pakken. We wilden zoveel mogelijk zien om onze dagen zo goed mogelijk in te delen. Achteraf waren we hier blij mee. We konden op deze manier kiezen wat we wilden doen, we zijn niets vergeten en konden hierdoor goed op ons budget letten.
We hebben bij de voorbereidingen vooral gebruik gemaakt van het boek time to momo NY, de site newyork.nl met de gratis app eric’s New York. Deze app heeft ons enorm geholpen tijdens ons verblijf. Je kunt offline de plattegrond bekijken op je mobiel, zien waar je bent, waar je op de tram kunt stappen en waar de bezienswaardigheden zich bevinden…
Verder hebben we vooraf bedacht welke bezienswaardigheden we echt wilden bezoeken en hebben we alvast thuis online kaartjes gekocht. Dit was echt handig, want de rijen zijn echtecht lang en als je een kaartje hebt, kun je gewoon doorlopen. Dat voelt als een feestje!

 

budget tips citytrip naar New York met puber

de brooklyn bridge by morning

2. reizen in New York

Het reizen in New York gaat gemakkelijk. De goedkoopste manier is lopen, fietsen of met de metro. New York is groot, je kunt hele stukken wandelen, maar och… wat krijg je zere voeten van al dat geslenter. Wij hadden een metrocard gekocht waar je $2,75 p.p. per ritje betaald (je hoeft maar 1 kaart te kopen), na 3 dagen kwamen we erachter dat we best vaak even de metro namen. Na een museumbezoek ben je gewoon te moe om een eind naar je hotel terug te lopen. We raden je dus aan om een unlimited card aan te schaffen. Deze kost rond de 35 dollar p.p. per 7 dagen, maar deze hadden wij er echt uit kunnen halen.
Je kunt een taxi of pendelbus gebruiken, maar je bent dan al snel verplicht om een tip te geven. Dan wordt het gelijk te ingewikkeld en zonde van je geld. Maar dat is natuurlijk onze mening.

 

budget tips citytrip naar New York met puber

het uitzicht naar downtown Manhattan vanaf the Rock

3. bezienswaardigheden

Er zijn zoveel mooie dingen te zien in New York, je kijkt je ogen uit. Je kunt kiezen om alle bekende bezienswaardigheden aan te doen en gebruik maken van de NY-citypas. Je kunt ook kiezen voor de explorer pas, waarbij je vanaf 3 activiteiten kunt doen voor vanaf  €73,50 p.p. Je kunt dan zelf kiezen en geld besparen. Wij waren eigenwijs, want we vonden deze attracties gewoon te prijzig. Staat dit alles wel op je to-do-lijstje dan zijn deze kaarten natuurlijk wel aanraders.
Al met al bezochten we veel dingen. Ik zet er even een paar op een rij.

 

budgettips voor citytrip NY

er zijn mooie flats en wolkenkrabbers bij…

gratis bezienswaardigheden:

Wij zagen bijvoorbeeld:

*Staten Island en Vrijheidsbeeld: Je kunt gratis met de Ferry naar Staten Island en komt tijdens deze tocht langs het vrijheidsbeeld. Je kunt mooie foto’s maken en er op deze manier van genieten…
*Brooklyn bridge: Deze prachtige brug kun je gewoon op lopen en bezoeken. Je hebt dan een mooi uitzicht als het weer mee zit. Wij waren er ’s morgen rond half 8 en helaas was het die dag mistig…
*Central Parc: Dit grootste park van NY is gratis toegankelijk en heeft veel mooie plekjes. Vanaf ieder punt kun je weer anders naar de stad kijken, verder zijn er veel straatartiesten die optreden, kun je bv strawberry field bezoeken en zie je er veel eekhoorns rond scharrelen.
* Roosevelt Island: Voor een metroritje (heb je een unlimites card dan is het dus gratis) kun je met een zwevende tram naar Roosevelt Island. Het was een bijzonder plekje waar je de stad vanaf een ander perspectief kunt bekijken. Echt leuk om te doen!
*New York Public Library: Een prachtig groot en oud gebouw waar je leeszalen ziet die zo uit een Harry Potter film kunnen komen. Erg statig en wat kil, maar wel bijzonder genoeg…
*High line: Van de oude tramlijn hebben ze een langerekt park gemaakt die je kunt bewandelen. Het is mooi en ondertussen kun je ook de straten van een hoogte bekijken. Tjonge: wat een drukte allemaal!
*Grand Central Station: Een prachtig station met een mooie centrale hal die echt de moeite waard is om goed te bekijken! Er is ook een leuk plekje om je koffie op te drinken.
* St Patricks Cathedral: Er zijn veel mooie kerken in NY om te bekijken. Deze is wel een pareltje, grappig hoe kerken toch overal heel universeel zijn.
*De parken en straten: Overal in de parken, pleinen en straten is er van alles te zien en te beleven, het is een prachtige mix. Uren kun je er mensen kijken en zou je ze vele malen kunnen fotograferen.

 

budget tips voor een citytrip naar New York met puber

uitzicht Manhattan vanaf de ferry naar Staten Islands

Betaalde bezienswaardigheden:

Wij bezochten onder andere:
*Top of the rock: Op het Rockefeller center heb je een bekend uitkijkpunt. Het leuke is dat je daar én het Empire State building én Central Parc kunt zien. Het kost 34 dollar, dat is veel geld, maar het is wel een bijzonder plekje…
*American Museum of Natural History: Dit was een bijzonder museum, maar niet het hoogtepunt van ons reisje. Leuk om mee te maken, zeker als je de film kent. Overal zie je staan dat een kaartje 22 dollar kost, maar dit is de prijs die ze zelf voorstellen. Je kunt minder betalen, eigenlijk zoveel als je wilt (by donation), blij dat we dat gedaan hebben 🙂
*Central parc zoo: Mijn dochter is gek op dieren en een bezoek aan de zoo sprak haar erg aan. Het was een leuk klein dierenpark waar je de dieren goed van dichtbij kunt zien. Het was de 12 dollar echt wel waard.
*Een match: Wij zijn naar wedstrijd van de New York Yankees geweest. Een erg leuke ervaring om eens in een groot stadion naar een wedstrijd te kijken. De Yankees zijn betaalbaar om te bezoeken 🙂 je moet bij het kopen van de tickets even goed opletten.

 

budget tips citytrip naar New York met puber

een ritje met de metro naar Roosevelt Island

4. Het eten en drinken

Eten in NY is gewoon prijzig, wel valt op dat er veel aandacht is voor vers eten zoals fruit en groente. Op verschillende plekken kun je bakjes kopen. Ook zie je iedereen met een beker koffie door de stad lopen. In iedere straat zijn er veel koffietentjes te vinden waar je warme of koude koffiedranken kunt kopen. Ze verschillen aanzienlijk in prijs, dus kijk goed.
In een restaurant eten kost veel geld, zeker omdat je verplicht een tip moet geven. Wij hebben vooral veel dingen gehaald en dit op een bankje in een park opgegeten. Het was lekker weer, het kon dus gemakkelijk en je kunt gelijk goed zien wat iedereen aan het doen is.
Onze tips: Wij waren erg verrast van de shake shack, als veggie konden we daar een lekkere champigonburger en cheese fries bestellen. Vooral de shakes zijn een echte aanrader. Ook hebben we veel bij Whole foods markets ons eten gehaald. Ze zijn overal in de stad te vinden en ze hebben vooral veel verse spullen. Voor de avondmaaltijd kun je langs een buffet rond de 12 dollar eten opscheppen en het daar aan een tafeltje of in het park opeten. Echt lekker!
In Chelsea market kijk je je ogen uit. Naast leuke winkeltjes, kun je er ook aan verschillende balies lekkere hapjes bestellen. Er is altijd wel een tafeltje te vinden waar je het op kunt eten.

 

budget tips voor een citytrip New York met een puber

samen naar een match van NY Yankees 🙂

5. Shoppen ofwel winkelen

Je kunt overal winkelen in New York. Pubers en winkelen dat is natuurlijk een leuke match. Op de 5th avenue vind je veel bekende merken. Leuk om te zien, maar helaas te duur voor een puberportemonnee.
Onze winkeltips zijn bijvoorbeeld:
*Chelsea market: zoveel leuke winkeltjes waar je je ogen uitkijkt, een bezoek is de moeite waard en je bent in de buurt als je de high line volgt.
*Urban outfitter: een hippe kledingzaak met ook veel aandacht voor accessoires, lingerie, boeken, woonaccessoires en make-up. Je bent er zomaar 2 uur zoet, gelukkig zijn er ook stoelen en gratis wifi voor moeders die even willen zitten. De Urban Outfitter naast de Macy’s vonden wij de leukste en deze had ook nog het grootste assortiment.
*Macy’s: Deze 11 verdieping tellend warenhuis is een ‘must see’ volgens alle reisgidsen. Mwah… wij waren er zo uitgekeken, het is echt te duur voor de gemiddelde puber. Het verbaasd mij hoeveel mensen hier lopen en dit wel kunnen betalen, blijkbaar hebben de Amerikanen een grotere portemonnee. Wel zitten er leuke andere winkels vlakbij, zoals de H&M, victoria’s secret, urban outfitters en de shake shack. Het is dus wel een leuk plekje in de stad om eens te bekijken.
*Victoria’s secret: Je kunt ze op verschillende plekken in NY vinden. Het is dé winkel voor lingerie, sportoutfits, nachtkleding en lekkere luchtjes…
*Kinokuniya: Een superleuke boekenwinkel met Engelse, Japanse en Chinese boeken, mangastrips, koffie en papierwaar. Wij zijn er verschillende keren geweest 🙂 en hebben er leuke dingen gekocht.

 

budget tips voor een citytrip New York met een puber

oude en nieuwe gebouwen door elkaar…

6. Free wifi

Op heel veel plekken in New York zijn er plekken met free wifi. In de app van Eric’s New York kun je dit aanklikken en zien of er een plek in de buurt is. Maar wij kunnen je vertellen dat in ieder park, starbucks, h&m, urban outfitter en andere koffiewinkels je gratis wifi kunt vinden. Wij ontdekten dat we vanuit onze kamer konden inloggen op de wifi van onze benedenburen, daar waren we erg blij mee.

We hebben erg veel moois gezien en hopen dat we jullie op goede ideeën brengen om je reis voor te bereiden. Heb je zelf nog een goede budgettip, schrijf je deze dan even onder dit bericht? Dankjewel!
Wij gaan alvast weer sparen, want deze trip smaakt naar nog een keer!

Wij hebben onze reis trouwens geboekt bij Angela de Bruin van Personal Touch Travel. Het is een online reisbureau waar je heel handig via de mail en telefoon je reis kunt samenstellen. Ze heeft een goedkope ticket geregeld en ons-leuk-vriendelijk-eenvoudig-superschoon-hotel gevonden in de buurt van Times Square en Bryant park. Een fijne plekje middenin Manhattan. Dankjewel Angela!

 

budget tips voor een citytrip New York met een puber

een aantal foto’s van plekken die we tegen kwamen

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Show Comments

No Responses Yet

Leave a Reply