39

Kosten nokverhoging op een rij

Wanneer je extra ruimte in je woning nodig hebt kun je gaan voor een dakkapel. Je kunt ook een stapje verder gaan en kiezen voor een nokverhoging. Het gehele dak wordt dan verhoogd. Omdat het best een ingrijpend project is, zijn er verschillende punten om te overwegen. Eén van die punten is de kosten van een nokverhoging. Want wat kost een nokverhoging eigenlijk? Wij zetten ze voor je op een rij.

Gemiddelde kosten nokverhoging

Wat een nokverhoging kost is afhankelijk de het soort nokverhoging, de grootte en het materiaal dat wordt gebruikt. In de onderstaande tabel zie je de gemiddelde kosten van een nokverhoging van 5 meter breed.

Soort nokverhoging Afmeting Kosten nokverhoging
Eenzijdige nokverhoging 5 meter 8.000 euro
Dubbele nokverhoging 5 meter 16.000 euro

Type nokverhoging
Zoals je in de tabel boven ziet, heb je de keuze uit een eenzijdige of dubbele nokverhoging. Dit houdt simpelweg in of je één kant van het dak verhoogt of allebei de kanten. Wanneer je allebei de kanten van het dak verhoogt is er meer materiaal nodig dus kost dit uiteraard meer.

Het materiaal
Voor een nokverhoging is hout of kunststof nodig. Over het algemeen kost een houten nokverhoging minder dan kunststof. Hout heeft echter meer onderhoud nodig dan kunststof. Ook de verschillende dakbedekkingen hebben andere prijzen. Lees hier welke verschillende daken je hebt.

Extra opties
Je kunt extra’s toevoegen aan je nokverhoging, zoals een ventilatierooster, rolluiken of een draaikiepraam. De nokverhoging kost vanzelfsprekend meer wanneer je deze extraatjes toevoegt.

Bouwvergunning
Wellicht komen er nog extra kosten bij de nokverhoging door de bouwvergunning. Check hier of je een bouwvergunning nodig hebt.

Een nokverhoging financieren

Een nokverhoging kost dus best wat geld. Je vraagt je misschien af wat je opties zijn om dit te financieren.

Je eerste optie is sparen. Dit is de meest verstandige optie, omdat je niemand terug hoeft te betalen. We snappen echter dat niet iedereen de mogelijkheid om te sparen of dat je misschien niet genoeg tijd voor hebt.

De tweede optie is je hypotheek verhogen. Dit kan echter alleen als je woningwaarde hoger is dan de hypotheek. Kun je je hypotheek verhogen, dan is het wellicht ook interessant te kijken of je je hypotheek kunt oversluiten voor een lagere rente.

De derde optie is een lening afsluiten. Je kunt kiezen uit een persoonlijke lening of doorlopend krediet. De persoonlijke lening is voordeliger, omdat de rente aftrekbaar is, maar een doorlopend krediet is handiger door de flexibiliteit. Voor allebei is het belangrijk dat je de rente en voorwaarden bekijkt zodat je niet voor verrassingen komt te staan. Geld lenen vergelijken helpt je daarbij. Op vergelijkingssite Geld.nl vind je het grootste aanbod leningen in een helder overzicht.

Nokverhoging bespaartips

Een nokverhoging kost genoeg, daarom geven we je hier drie tips om te besparen op de kosten van een nokverhoging:

  1. Offertes vergelijken
    Vraag offertes aan bij verschillende specialisten en vergelijk die om tot een eerlijke prijs te komen.
  2. Afdingen met de buren
    Willen je buren ook een nokverhoging? Deze samen laten zetten levert gemak op voor de specialist en daarom kun je proberen af te dingen.
  3. Zelf afwerken
    Ben je een handige Harrie dan zou je de afwerking van de nokverhoging zelf kunnen aanpakken. Dit bespaart je enkele honderden euro’s op de arbeidskosten.

Show Comments

No Responses Yet

Leave a Reply