27

Klussen in de tuin? Huur een container voor je tuinafval!

Wanneer je binnenkort een aantal klussen in de tuin uit wilt voeren, kan het huren van een tuinafval container het overwegen waard zijn. De groene bak die je standaard hebt voor het afvoeren van groenafval is vaak niet groot genoeg voor het vuil dat vrijkomt bij het uitvoeren van de klussen in je tuin. Een alternatief voor het huren van een tuinafval container van Recycle-Bak is het lenen of huren van een aanhanger. Vervolgens kun je het afval met de aanhanger naar de lokale vuilstort brengen om het op die manier af te voeren. Het voordeel van een container is het feit, dat je zelf geen omkijken hebt naar het afvoeren van het vuil. Daarbij is ook het huren van een aanhanger niet goedkoop.

Veel groenafval bij snoeiwerkzaamheden in de tuin 

Een tuinafval container gebruik je onder meer, wanneer je veel groen moet snoeien in de tuin. Dit gebeurt vaak in het voorjaar en de herfst. Door struiken en bomen periodiek te snoeien voorkom je dat deze te wild worden of dat deze geen kans hebben zich verder te ontwikkelen. Het snoeien houdt je groen in de tuin gezond! 

Verwacht je dat de container na het uitvoeren van de snoeiwerkzaamheden nog niet volledig gevuld is? In dat geval kun je overwegen de container samen met de buren te huren. Wellicht moeten zij ook snoeiwerkzaamheden uitvoeren of hebben ze ander vuil. 

Puincontainer bij het afvoeren van grond 

Naast een tuinafval container kan ook het huren van een container voor het afvoeren van grond het overwegen waard zijn. Waar je groenafval met een aanhanger naar de lokale vuilstort kunt brengen, geldt dat niet voor grond. Het nadeel van grond is dat een gemeente vaak niet weet of dit vervuild is. Ook schone grond nemen ze om deze reden niet aan op veel plekken. Het is lastig om een andere geschikte plek te vinden voor het afvoeren van deze grond, wanneer je bijvoorbeeld een extra border in de tuin aan wilt leggen. Door hier een container voor te huren heb je zelf geen omkijken naar het afvoeren van grond. 

Aandachtspunten bij een container huren 

Aandachtspunten bij een container huren

Let bij het huren van een container voor de klussen die je in de tuin uit gaat voeren goed op hetgeen in de container gegooid mag worden. Vaak vind je op de website van de aanbieder van de containers duidelijke voorwaarden over hetgeen wel en niet in de container mag. Het heeft te maken met de wijze waarop het afval verwerkt wordt.  

Show Comments

No Responses Yet

Leave a Reply