43

kleuren, tekenen en droedelen

kleurplaat

een kleurplaat om zelf af te maken via dabbles and babbles

Hou je van kleuren, tekenen en droedelen en ben je op zoek naar inspiratie? Dan zijn er tegenwoordig allemaal leuke technieken die je kunt uitproberen om eens wat anders te maken. Zo zijn er ook veel kleurplaten die je zelf mag afmaken…Kleuren is van oudsher een geliefde bezigheid en heeft veel voordelen voor je brein. Wil je weten wat precies de voordelen zijn, lees er hier dan meer over. Daar vind je ook nog veel meer leuke voorbeelden van kleurplaten.

een kleurplaat om met patronen en doodles in te kleuren

een kleurplaat om met patronen en doodles in te kleuren via clemenceg

Wil je graag iets meer dan kleuren dan zijn er legio ideetjes te bedenken. Zo is er het fenomeen droedelen, in het engels ook wel doodle. Droedelen is is een vorm van schetsen, eigenlijk een soort van tekenen zonder duidelijk doel. Het wordt vaak gedaan als je gedachtes ergens anders zijn, bijvoorbeeld tijdens een saaie les tijdens het dagdromen of een telefoongesprek. Droedels zijn krabbels gemaakt vanuit je onderbewuste, vaak zijn het eenvoudige tekeningen die soms uitgroeien tot uitgebreide patronen. Je kunt ook droedelen met een doel. Gewoon om patronen te bedenken en te herhalen, daar groeien prachtige tekeningen uit voort!

doodle

doodle kleurplaten via doodle art alley

Nu het vakantie is zijn kinderen ook vaak op zoek naar leuke (teken)activiteiten, ze houden vaak van kleuren en tekenen. Om het tekenen eens anders te doen, is het misschien leuk om er een spelelement aan toe te voegen. Op de site van expressive monkeys staan leuke spelletjes om samen te spelen en te tekenen… wie durft? Welk monster of welke monkey gaat eruit komen? Pak de dobbelsteen er gauw bij!

teken een monster via dexpressivemonkey

teken een monster via dexpressivemonkey

Zoek je nog meer leuke kleurplaten? Kijk dan eens op mijn pinterestbord met kleurplaten. Is eens wat anders dan een koekje bij de thee! Veel plezier!

Show Comments

No Responses Yet

Leave a Reply