40

kleur achter de ramen met raamdecoratie

raambekleding

raambekleding in de keuken

Voor ons is het heel gewoon, maar nergens ter wereld kun je zo makkelijk bij woningen naar binnen kijken als in Nederland. We hebben wel gordijn voor de ramen, maar deze hangen niet altijd open. Het is duidelijk vaak letterlijk raamdecoratie, puur om wat kleur achter de ramen te bieden. Voor toeristen is dat toch wel bijzonder.

 

Aandacht voor de ramen

Wanneer je er op let, dan zie je dat raambekleding vooral met smaak te maken heeft. Soms vraag je je af hoe mensen die bepaalde keuze gemaakt hebben. Zou de keuze van de vorige bewoners er nog hangen of zijn de bewoners naar de bouwmarkt gereden en het eerste dat beschikbaar was meegenomen? Het is duidelijk dat er niet altijd iedereen er aandacht aan besteed en dat is zonde. Want het maakt de inrichting van je huis af, de ramen zijn wel de toegangspoort van je huis.

 

Trend van de ramen in 2017

Veel gebruikte kleuren voor de raamdecoratie zijn op dit moment rustige en warme kleuren. Maar wat je dit jaar ook veel terug ziet, zijn ook heel frisse kleuren die mooi in contrast staan met rustig geschilderde muren. Of je ziet semi transparante gordijnen met een fraaie print en bijpassend verduisterend rolgordijnen. Praktisch en prachtig. Uiteraard blijven de basis kleuren als zwart en wit ook perfect geschikt, net als de raamdecoraties van verschillende materialen. Houten en aluminium jaloezie├źn zijn tijdloos, dat blijft geweldig.

 

Ophangen

Wanneer je kunststof kozijnen hebt, dan zijn er voor jou mooie mogelijkheden om gordijnen op te hangen. Er bestaan zogenoemde Perfect-fit gordijnen. Je kunt dan het systeem in speciale clips vastklikken waardoor je geen gaten in je kozijnen of plafond hebt. Super handig toch?

 

Inspiratie

Hoe vind je de gordijnen die in jouw huis passen? Doe wat veldonderzoek. Kijk om je heen, wat hangt er in de buurt ter decoratie voor de ramen, welke gordijnen hebben je vrienden, kennissen of je familie of neem een kijkje op internet, bijvoorbeeld Rolgordijnwinkel.nl biedt voor iedere ruimte de ideale gordijnen. Dan heb je zeker voldoende inspiratie om wat uit te zoeken dat perfect bij jouw wensen past.

 

raamdecoratie in huis

duo rolgordijnen in de woonkamer

raambekleding

raamdecoratie in de keuken

een houten raamdecoratie

een houten raamdecoratie

Bewaren

Bewaren

Show Comments

No Responses Yet

Leave a Reply