19

Kleine badkamer? Zo kun jij tóch in bad!

Voor starters is de woningmarkt de afgelopen jaren een flinke domper geweest, want de kans is groot dat je als starter weinig tot geen keuze had qua woning. Misschien heb je flink wat compromissen moeten sluiten en heb je een kleiner huis gekocht dan je had gewild. Je hebt nu een kleine badkamer en eigenlijk mis je de aanwezigheid van een lekker bad. Niet getreurd, want er zijn meerdere oplossingen voor dit ‘probleem’. We leggen je er graag drie voor, zodat jij voortaan ook gewoon kunt badderen.

Opvouwbare badkuip

Heb je wel eens gehoord van opvouwbare badkuipen? Een van de meest handige opties als je wilt badderen zonder bad, is een opvouwbare badkuip. Deze kun je vrijwel volledig in- en uitklappen, waardoor je deze op elke gewenste locatie neer kunt zetten. Het is stevig materiaal, dus je kunt hier ook gemakkelijk met zijn tweeën in gaan zitten. Je vult deze simpelweg met water en laat deze na gebruik via een slang weer leeglopen. Het opbergen is ook gemakkelijk, want je klapt de boel in elkaar en je kunt het bijvoorbeeld in het washok of op zolder gooien.

Bath buckets

Een andere optie is een bath bucket. Dit kun je vergelijken met een ouderwetse wasteil, welke je met water vult en erin gaat zitten. Deze is niet opvouwbaar, maar wel portable. Dat betekent dat je hem dus ook kunt verplaatsen als je in de badkamer niet genoeg ruimte hebt om hem te laten staan. Hierdoor kun je de bath bucket ook meenemen naar buiten in de zomer of op je balkon zetten. Dit is een ideale tijdelijke oplossing, als je bijvoorbeeld graag wilt proberen of een bad wat voor jou is, maar je niet direct een volledige verbouwing kunt of wilt financieren. Bekijk hier de meerdere bath buckets van HelloBath.

Zitbad

Zitbad

Wil je toch graag een vast bad in de badkamer, maar heb je simpelweg niet zo heel veel ruimte? Dan kun je overwegen om een compromis te doen en een zitbad te laten plaatsen. Dit is een stuk kleiner dan een volledig ligbad, maar hier kun je wel heerlijk genieten van het warme water. Het wordt lastiger om hier met meerdere mensen in te zitten of om je benen languit te strekken, maar voor dat uurtje badderen is het zeer goed te doen. Zo heb je geen gedoe met het opklappen van een bad en past dit prima in jouw badkamer.

Show Comments

No Responses Yet

Leave a Reply