18

Kies de beste plantenbak of bloempot voor jouw tuin

Staan er nog geen plantenbakken of bloempotten in jouw tuin? Dan mag daar snel verandering in komen! Het is namelijk een hele leuke toevoeging waarmee je meer sfeer creëert. Vooral grote bloempotten en hoge plantenbakken zijn perfect te gebruiken als blikvangers. Potten zijn bovendien erg onderhoudsvriendelijk en (in tegenstelling tot plantenborders) gemakkelijk te verplaatsen. Je kunt dus ieder seizoen blijven afwisselen met de opstelling en combinaties. Ben je enthousiast geworden en wil je graag zelf een paar potten aanschaffen? Lees dan de onderstaande aandachtspunten even door. Zo vind je een plantenbak of bloempot die het beste bij jouw tuin past.

1. Materiaal

Als het gaat om buitenpotten, is het materiaalgebruik extra belangrijk. De bloempot of plantenbak moet goed bestand zijn tegen allerlei weersomstandigheden. Van vorst en zon tot een hevige regenbui. Kunststof is daarom een hele goede keuze. Kunststof potten zijn bovendien licht van gewicht, waardoor je ze eenvoudig kunt verplaatsen.

2. Formaat

Het is handig als je van tevoren ongeveer weet welke bloem, plant of boom je in de pot wil plaatsen, zodat je het formaat erop kunt aanpassen. Zorg ervoor dat de wortels van de plant voldoende ruimte hebben om te groeien. Je kunt ze beter in een te grote pot zetten dan in een te kleine. Grote plantenbakken en hoge bloempotten zijn tegelijkertijd een hele stijlvolle toevoeging aan de tuin. Wees dus niet bang om uit te pakken met een extra groot formaat! De potten op de foto’s zijn van het merk Ikala. Zij verkopen mooie kunststof potten voor binnen en buiten. Neem voor het hele assortiment een kijkje op de website van Ikala.

Formaat

3. Afwatering

Voorkom wortelrot door afwateringsgaten aan de onderkant van de pot te boren. Soms zitten er al gaten in en hoef je dus niet zelf aan de slag met een boor. De gaten zorgen ervoor dat regenwater via de bodem weg kan stromen en dat de wortels niet te lang onder water blijven staan.

4. Stijl, kleur en design

Bij de zoektocht naar een nieuwe bloempot of plantenbak speelt het uiterlijk natuurlijk ook een belangrijke rol. Verdiep je in alle mogelijke stijlen, kleuren en designs. Kies vervolgens iets wat mooi aansluit op de look van jouw tuin.

5. Bloempotten combineren

Het is erg stijlvol om meerdere hoge bloempotten of grote plantenbakken met elkaar te combineren. Ga voor exact hetzelfde design of wissel juist af met een ander formaat of een andere kleur. Dit zorgt voor een speelser effect.

Show Comments

No Responses Yet

Leave a Reply