38

kerst cactus is de plant van de maand

kerstcactus

de kerstcactus met zijn prachtige bloem via flickr

Ik zag voorbij komen dat de kerst cactus de plant van de maand november is…. leuk! Want dit is een plant die de winter aangrijpt om flink te bloeien. Hoe korter de dagen, hoe meer bloemen in het paars, rood, wit, oranje of roze eraan gaan bloeien.

Voor wie het fenomeen ‘plant van de maand’ niet kent. Iedere maand zetĀ  initiatiefnemer het Bloemenbureau Holland een plant in het zonnetje. Via Mooiwatplantendoen.nl laat bloemenbureau Holland consumenten ervaren dat je je lekkerder voelt met planten om je heen.

Ik ben al helemaal in kerstsfeer. Samen met Karlijn zijn we druk bezig met de kerstspecial die over een kleine twee weken aan het blog komt. Een magazine met kersttrends, versiertips, inspiratie, mooie kadootjes, een paar winacties (!) en vooral veel en veel verrassende zelfmakers (al zeg ik het zelf, ahum). We hebben het jullie makkelijk gemaakt en veel free-printables gemaakt. Hoeven jullie alleen maar te printen en kun je direct aan de slag.

Afijn, de voorbeelden zijn gemaakt, vers gefotografeerd en worden nu mooi opgemaakt. Blij ben ik met de hulp van Karlijn die handig is met de grafische vormgeving. Vol verwachting klopt mijn hart…. wat zullen jullie van mijn magazine gaan vinden. Als je nog een goede tip hebt over wat je nog wilt zien enzo… Zet dan je opmerking onderaan het bericht, dan neem ik het nog mee.

Kortom: de kerstcactus inspireert me, want ik zit al middenin Kerst. Jammer dat ik haar niet in het echt zelf heb… Nou ja: er blijven altijd wensen te wensen. Gelukkig maar!

kerstcactus

de kerstcactus via mooiwatplantendoen.nl

kerstcactus

een mooie tekening van Sheila Harrington

 

Show Comments

2 Comments

  1. Ceciel 10 november 2014

Leave a Reply