19

Keramisch parket: 3 redenen waarom dit materiaal steeds populairder wordt!

Bij een vloer in de woning kun je voor diverse materialen gaan. Een goede vloer van hoge kwaliteit is keramisch parket. Deze vloer heeft veel voordelen ten opzichte van andere soorten vloeren. Een daarvan is de lange levensduur van de vloer en de stevigheid.

Als je parket van keramiek gaat leggen kies je voor veel sfeer en warmte in huis. Het zijn tegels met een houtlook, die dezelfde gezelligheid als gewoon hout met zich meebrengen. Verschillende soorten bijvoorbeeld ‘eikenhout look’ tegels of tegels die over een mooie grijze wassing beschikken. Onder keramisch parket kun je zeer gemakkelijk en veilig vloerverwarming plaatsen. Keramisch parket heeft diverse grote voordelen, onder andere:

Topkwaliteit aan ‘houtlook tegels’

Keramisch parket is zeer vriendelijk in onderhoud. Je hoeft weinig te doen om de tegels mooi te houden. Je kunt het met een vochtige dweil makkelijk afnemen. Echt hout kan slecht tegen water. Keramiek is water en krasbestendig en veel minder kwetsbaar.

Ook bij veelvuldig gebruik zal je geen slijtagesporen tegenkomen op de keramische houtlook tegels. Verder heeft het parket een hoog gehalte aan duurzaamheid en hoef je de vloer nooit te vervangen. Naast droge ruimtes kun je de tegels prima in vochtige binnenruimtes gebruiken.

Tijdloos en een mooi natuurlijk design

In je woonkamer passen houtlook tegels prima bij ieder interieur. Zowel landelijke, klassieke als moderne interieurs kunnen goed worden aangevuld met keramiek tegels.

Niet alleen strakke egale houten tegels, maar ook diverse houtpatronen zijn mogelijk. Een zwarte leren bank is bijvoorbeeld een mooie match met witgewassen of warme eikenhouten keramiek tegels. De woning oogt extra luxe.

Je kunt de tegels ook tegen wanden monteren. Zo breng je extra harmonie in de woning en creëer je een natuurlijke sfeer. Je heeft geen plinten te leggen zoals bij pvc of laminaat.

Plaatst gemakkelijk vloerverwarming

Plaatst gemakkelijk vloerverwarming

Door de temperatuurbestendigheid van de tegels zullen deze nooit oververhit raken. Ook zijn de tegels energiezuinig. De warmte wordt mooi over het oppervlak verspreid. vloerkoeling is ook een optie voor de tegels. Een koele vloer is prettig in hete zomers.

De tegels zorgen dus ook voor een goed energierendement, omdat er zo weinig warmte of kou ontsnapt uit de woning. Met of zonder vloerverwarming hebben de tegels een perfecte akoestiek. Je hoort ze nooit kraken en ook voetstappen klinken niet luid als je erop loopt.

Kortom, het keramiek parket heeft zeer veel comfort. Kinderen en huisdieren zullen het parket door de krasbestendige eigenschappen niet kunnen beschadigen. Zelfs niet als men er met scherpe voorwerpen, zoals een stoelpoot overheen krast. Laminaat kan al gauw krassen vertonen van schuivende meubels.

Keramische stenen zijn ook goed beschermd tegen valschade en zware meubels. Verder wijkt het parket niet uit zoals bij hout en laminaat wel het geval is. Het leggen is eenvoudig doordat de stenen goed op elkaar aansluiten. Kortom: alleen maar pluspunten!

Show Comments

No Responses Yet

Leave a Reply