20

Kantoor aan huis inrichten? 5 tips!

Wil je graag een kantoor aan huis inrichten? Dan zal je kunnen vaststellen dat er best een aantal factoren zijn waar je rekening mee zal willen houden. Dit niet alleen op vlak van ergonomie, maar ook om te voorkomen dat je thuiskantoor in geen tijd een rommeltje zal worden. In ieder geval, voor het inrichten van je thuiskantoor is het zeker een aanrader om rekening te houden met de vijf interessante tips die we hieronder voor jou op een rijtje hebben gezet.

Tip 1: Voldoende daglicht is van cruciaal belang

Je dient er rekening mee te houden dat je elke dag opnieuw heel wat tijd door zal brengen in je thuiskantoor. Het spreekt voor zich dat je dit in de meest optimale omstandigheden zal willen kunnen doen. Voldoende daglicht speelt hierbij een cruciale rol. Dit niet alleen voor de hoeveelheid aan energie waarover je zal beschikken, maar ook voor elektriciteitsverbruik. Het laatste wat je wil is dat je continue elke dag gebruik moet maken van een kunstmatige verlichtingsbron. Zorg er dus altijd voor dat er minstens een mooi raam in je kantoorruimte zit. Bij voorkeur kan je hier af en toe ook even een blik door naar buiten werpen. Ook dat kan de werklust aardig bevorderen. 

Tip 2: Maak gebruik van kwalitatieve archiefkasten

Het spreekt voor zich dat er standaard in een thuiskantoor menig aantal documenten en mappen zijn terug te vinden. Voor heel wat van de documenten die betrekking hebben tot jouw onderneming geldt dat ze gedurende een behoorlijk lange termijn bijgehouden moeten worden. In ieder geval bestaat er voor met name de boekhouding een bewaarplicht van zomaar even tien jaar. In die tien jaar is het niet meer dan logisch dat je deze documenten op een nette manier zal willen kunnen bijhouden. Omdat louter en alleen digitalisatie van deze documenten niet is toegestaan wordt het aangeraden om minstens een aantal archiefkasten te kopen en in je thuiskantoor te plaatsen. Voor het kopen van dergelijke archiefkasten kan je onder meer terecht bij de webwinkel Archiefkasten-shop.nl. Deze webwinkel beschikt alvast over een zeer uitgebreid en divers aanbod.

Tip 3: Denk goed na over de keuze van je bureaustoel

Elke dag opnieuw zal je menig aantal uurtjes op je bureaustoel zitten. Het wordt dan ook aangeraden om hier zeker niet op te besparen. Heel wat mensen die jarenlang gebruik maken van de verkeerde bureaustoel krijgen later af te rekenen met rugklachten. Bespaar jezelf die vervelende pijnen en kies voor je kantoor aan huis bij voorkeur altijd voor een kwalitatieve, ergonomische bureaustoel. 

Tip 4: Kies voor een optimale ergonomie voor je bureau

kantoor aan huis inrichten

Niet alleen de ergonomische eigenschappen van je bureaustoel zijn zeer belangrijk. Wat namelijk bovendien ook te denken van de ergonomie waar je bureau over dient te beschikken? Wat dit betreft zijn er door de jaren heen heel wat nieuwe mogelijkheden op de markt verschenen. Onder meer de komst van het zogenaamde zit-sta-bureau is nieuw. Bij dergelijke bureaus heb je de mogelijkheid om te switchen tussen een zit- en een sta positie. Dit kan in het begin even wennen zijn, maar het zorgt wel voor optimale ergonomische omstandigheden die de gezondheid van de gebruiker van het bureau alleen maar ten goede kan komen. 

Tip 5: Planten in je thuiskantoor kunnen wonderen doen

Wil je graag een stukje van de natuur naar binnen halen in je thuiskantoor? Zou je graag letterlijk en figuurlijk wat meer zuurstof aan de ruimte willen geven? In beide gevallen kan het een uitstekende keuze zijn om een paar planten te voorzien. Het is algemeen bewezen dat een werkomgeving waar een aantal planten in terug te vinden zijn de productiviteit danig kan verbeteren. Het is dan ook zeker aan te raden om ook hier rekening mee te houden bij het inrichten van je kantoor aan huis.

Show Comments

No Responses Yet

Leave a Reply