6 ideeën voor kurk in je interieur

Maak jouw interieur interessant door gebruik te maken van bijzondere materialen. Vandaag willen we het graag hebben over kurk! Met kurk kun je namelijk heel veel kanten op. Het kan zowel decoratief als praktisch zijn. En allemaal geschikt voor verschillende woonstijlen. Kijk je mee?

Kurk aan de wand als decoratie

Kurk is heel goed te gebruiken als wanddecoratie. Je kunt bijvoorbeeld kurken tegels kopen en deze zo aan de muur hangen. Er zijn ook rollen met kurk verkrijgbaar zodat je iets creatiever kunt zijn. Kurk op rol (zoals isolatiekurk of prikwandkurk) is eenvoudig te snijden in een andere vorm. Met de juiste verf is het zelfs mogelijk om het in een vrolijke kleur te schilderen. Of gebruik een goede watervaste stift om er letters/woorden/quotes op te zetten. Allemaal leuk!

Kurken onderzetters met motief

Onderzetters van kurk zijn de laatste tijd weer helemaal hip! Er zijn eenvoudige ronde en vierkanten onderzetters voor zowel glazen als pannen. Kijk maar eens bij de Ikea, Action of Hema. Voor een speelser effect kies je voor de variant met een toffe print. Deze kun je er natuurlijk ook zelf op tekenen – alhoewel dit vaak minder lang mooi blijft.

Prikbord van kurk

Een kurken prikbord is ideaal voor in je thuiskantoor of studieruimte. Ook dit product is kant-en-klaar te koop of helemaal zelf te maken. Gebruik voor dit simpele DIY project een fotolijst en koop een stuk kurk op rol. Even op maat knippen, inlijsten en ophangen maar! Een prikbord van kurk op de deur in je woonkamer is trouwens ook handig. Hier kun je belangrijke afspraken noteren of een boodschappenlijstje inprikken.

Voorraadpot met kurken deksel

Glazen potten zijn ideaal om kruiden, eten en andere spullen in op te bergen. Koop er dus zeker een aantal om je keuken te organiseren. Het is praktisch en het ziet er super clean uit!

Design lamp van kurk

Veel designers vinden kurk een interessant materiaal om mee te werken. Er zijn daarom zelfs prachtige kurken lampen verkrijgbaar. Van chique kroonluchters tot een handige bureaulamp. Ga maar eens op zoektocht op het internet!

Champagne of wijn kurken bewaren

Gaat er regelmatig een fles champagne of wijn open tijdens een bijzondere gelegenheid? Dan is het misschien een tof idee om de kurken te bewaren als herinnering. Schrijf de datum op de kurk en stop het daarna in een mandje of een pot. Maak daarnaast een (polaroid) foto tijdens die bijzondere dag of omschrijf de situatie op een briefje. Bewaar deze bij alle kurken en kijk met een glimlach terug op de mooie momenten.

Show Comments

No Responses Yet

Leave a Reply