6

Waarom een waterontharder een echte toevoeging is voor jouw woning

Binnen veel huishoudens is hard water een veelvoorkomend probleem. Kalkaanslag op kranen, tegels en apparaten zorgt voor extra schoonmaakwerk en zorgt voor een verminderde levensduur van je huishoudelijke apparatuur. Een oplossing die steeds populairder wordt door dit probleem, is het gebruik van waterontharders. In dit blog nemen we je mee in een aantal redenen waarom een waterontharder een goede, functionele toevoeging kan zijn voor jouw woning.

Het probleem van hard water

Voordat we het gaan hebben over de voordelen van waterontharders, is het belangrijk om het probleem van hard water beter te begrijpen. Hard water bevat een hoog gehalte aan mineralen, zoals calcium en magnesium. Deze mineralen kunnen neerslaan en kalkaanslag veroorzaken, wat schadelijk is voor huishoudelijke apparaten en voor je sanitair. Kijk bijvoorbeeld is in je waterkoker, daar zie je de aanslag zitten. Heb je glazen douche deuren? Ook hier kan je het kalk zien zitten. Daarnaast is kalk zichtbaar op je kranen en merk je verschil wanneer je water met kalk of zonder kalk drinkt.

Voordelen van een waterontharder

We weten nu wat kalk is en waar het vandaan komt, daarom is het goed om de voordelen waterontharder eens goed te bespreken. Een van de belangrijkste voordelen van waterontharders is dat ze de kalkaanslag voorkomen. Een waterontharder verwijdert de overbodige mineralen uit het water, waardoor kalkaanslag op kranen, douchewanden en tegels verledentijd is. Dit betekent voor jou minder schoonmaakwerk en je zult zien dat je apparaten en je sanitair langer meegaan. Dit vooral omdat de bestaande kalkaanslag oplost in zacht water.

Voordelen van een waterontharder

Bescherm je apparaten tegen kalkaanslag

Hard water is schadelijk voor voor huishoudelijke apparaten zoals koffiemachines, waterkokers en wasmachines. De kalkaanslag die zich in deze apparaten opbouwt, kan de prestaties van deze apparaten verminderen. Hierdoor wordt de levensduur van de apparaten een stuk korter. Een waterontharder beschermt deze dure aankopen door de schadelijke effecten van kalkaanslag te voorkomen. Daarnaast hoef je zelf direct minder te poetsen, dit scheelt je een hele hoop tijd en geld.

Zachter water is kostenbesparend

Na de installatie van een waterontharder merk je al snel het verschil in de zachtheid van het water. Zachter water voelt prettiger aan op de huid en zorgt ook voor gladder haar. Ook voelen je handdoeken en kleding zachter aan en gaan ze langer mee. Dit komt doordat het zachte water de handdoeken en de kleding niet aantast. Daarnaast werken waterontharders erg efficiƫnt wanneer het gaat om energiezuinigheid. Ook zul je zien dat je minder zeep en reinigingsmiddelen nodig hebt. Hard water zorgt ervoor dat deze middelen namelijk minder goed werken. Kostenbesparend en beter voor het milieu dus! Genoeg redenen waarom een waterontharder een goede aanschaf is voor jouw woning. Wanneer ga jij kijken naar een waterontharder voor jouw woning?

Show Comments

No Responses Yet

Leave a Reply